Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Se anunţă un an greu pentru recruţi

Tinerii care nu se prezintă la încorporare vor fi amendaţi. Comandantul Centrului Militar Judeţean Suceava, locotenent-colonelul Viorel Mihăescu, speră ca 2003 să fie un an mai bun. În acest sens se are în vedere menţinerea în continuare a nivelului calificativelor de foarte bine a Centrului Militar Judeţean obţinute din partea Ministerului Apărării Naţionale şi a Statului Major General. De asemenea, activitatea de încorporare a contingentului 1983 şi mai vechi chiar, precum şi a absolvenţilor de învăţământ superior, să se desfăşoare în condiţii mai bune. “Anul acesta prin filtrul nostru au trecut 20.000 de tineri iar alţi 12.000 de rezervişti au fost chemaţi pentru actualizarea documentelor planurilor de mobilizare. Nu trebuie omis nici faptul că odată cu aplicarea Legii 309 la centru s-au prezentat un număr foarte mare de cetăţeni cărora li s-au întocmit adrese către arhivele militare şi care potrivit actului normativ urmează să primescă o sumă de bani. “, a spus Mihăescu.
Activitatea CMJ va fi organizată pe centre zonale respectiv, în Suceava, Rădăuţi, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni începând cu 8 ianuarie. De anul viitor, după cum declară comandantul Centrului, se va aplica un alt sistem de recrutare. O singură dată pe an se vor primi declaraţii prin notariat şi declaraţii scrise în faţa ofiţerului instituţiei militare. Declaraţiiile vor fi verificate atât de Centrul Militar Judeţean cât şi de organele de poliţie pe plan local. Acolo unde se vor constata declaraţii false se va aplica litera legii. Se vor întocmi dosare penale care vor fi înaintate Justiţiei iar pedepsele aplicate se vor încadra de la o lună la 6 luni sau chiar la 2 ani de închisoare. În acest an nu au fost semnalate decât 3 astfel de cazuri, iar tinerii au fost amendaţi cu sume cuprinse între 500.000 şi 3 milioane de lei.
“Tinerii nu trebuie să aibă reţineri faţă de reţinerea stagiului militar. Condiţiile în unităţile militare s-au îmbunătăţit mult în ultimii ani” - şeful CMJ.

domeniu: 
categorie: