Sectorul 1: 30 Decembrie - ultima zi pentru plata taxelor şi impozitelor locale

Locuitorii Sectorului 1 mai au la dispoziţie doar câteva zile pentru plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului local.

Până la data de 30 Decembrie, ora 09.00, cetăţenii din această zonă administrativă mai pot plăti obligaţiile fiscale pe anul 2011.
Până în prezent, aproape 75% dintre contribuabilii persoane fizice din Sectorul 1 şi-au achitat integral taxele şi impozitele. Suma încasată de către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 de la cei 143.000 de contribuabili persoane fizice care şi-au plătit obligaţiile fiscale se ridică la 62.000.000 lei.
În perioada Sărbătorilor de Iarnă, casieriile Direcţiei Impozite şi Taxe Locale Sector 1 vor avea următorul program de lucru cu publicul:
23, 27, 28, 29 decembrie 2011: ora 8.30-16.30;
30 decembrie 2011: 08.30-09.00.
3 ianuarie 2012: prima zi de încasare a impozitelor şi taxelor pentru anul 2012.  
Contribuabilii din Sectorul 1 îşi pot achita obligaţiile fiscale la următoarele casierii:
Str. Biserica Amzei nr. 21-23;
Şos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1);
Calea Griviţei nr. 208-210;
Str. Pajurei nr. 13 
Pentru a limita timpul pe care contribuabilii trebuie să îl piardă cu achitarea taxelor şi impozitelor locale, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia acestora o paletă largă de modalităţi de plată: plata electronică (prin internet banking), plata cu numerar, plata cu cardul, plata prin ordin de plată sau plata prin mandat poştal.
Contribuabilii care doresc să plătească impozitul prin internet trebuie să aibă un cont de internet banking deschis la orice bancă din care să facă un virament bancar, în lei, din contul propriu în contul IBAN asociat tipului de impozit pe care îl are de achitat. Contul IBAN al Direcţiei Generale de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 poate fi identificat consultând site-ul http://www.impozitelocale1.ro/, secţiunea „Lista conturi IBAN”. 
Bucureştenii din Sectorul 1 care doresc să achite cu numerar, pot face plata la unul din sediile instituţiei situate în: Str. Biserica Amzei nr. 21 - 23; Calea Griviţei nr. 208 - 210; Str. Pajurei nr. 13; Șos. Bucureşti-Ploieşti nr. 9-13 (în incinta Primăriei Sectorului 1). 
Pentru plata cu cardul comisionul este zero, iar operaţiunea se poate face cu orice card - de debit sau credit - emis de către orice bancă. Plata se poate face total sau parţial, la fel ca în cazul în care se plăteşte cu numerar şi nu se percepe comision suplimentar la efectuarea tranzacţiei. Pe lângă taxe şi impozite, cetăţenii îşi pot plăti şi amenzile contravenţionale, doar pe baza datelor din procesul verbal.
Se acceptă la plată următoarele tipuri de card, indiferent dacă sunt carduri emise de bănci româneşti sau bănci străine: Carduri ce poartă marca VISA - Visa Classic Card, Visa Premier Card (Golden Card), Visa Business Card; Carduri ce poartă marca Eurocard/Mastercard - Mass Card, Gold Card, Business Card, Signia Card.
domeniu: 
categorie: