Şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş Severin

Directorii unităţilor descentralizate din teritoriu au participat marţi la lucrările şedinţei de Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş Severin.

La sediul Prefecturii Caraş Severin a avut loc marţi şedinţa Comisiei de Dialog Social a judeţului Caraş Severin.
Întâlnirea a fost condusă de prefectul Enache Barbu iar primul punct al desfăşurătorului s-a referit la analiza modului de derulare a raporturilor dintre consiliile locale şi unităţile şcolare, subiect despre care a vorbit pe îndelete inspectorul şef al ISJ Caraş Severin, Dan Grindeanu.

Directorul Camerei de Muncă a judeţului, Ştefan Bala a prezentat măsurile luate de instituţia pe care o conduce în perioada ianuarie – februarie 2004, măsuri având ca scop combaterea muncii la negru, mai exact identificarea angajatorilor care folosesc oameni la muncă fără forme legale.

La rândul său, directorul executiv al Agenţiei Judeţene de Ocupare a Forţei de Muncă, Dumitru Miu a prezentat o informare privitoare la ocuparea temporară a forţei de muncă în lucrările publice de interes comunitar. Programul se refera la angajarea pe o perioadă determinată a persoanelor apte de muncă şi care în mod normal beneficiază de ajutoare sociale sau de venitul minim garantat şi care trebuie să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.

Conform programului, aceste persoane vor fi angajate iar banii pentru salarii vor proveni de la buget urmând ca la încheierea contractului de muncă pe perioada determinată, respectivii cetăţeni să beneficieze de ajutorul de şomaj conform legii li vechimii în muncă.

domeniu: 
categorie: