Şedinţa Comitetului de Coordonare a proiectului ISPA la Galaţi

În perioada 30 - 31 martie 2004 va avea loc la Galaţi şedinţa Comitetului de Coordonare a proiectului ISPA “Reabilitarea sistemului de alimentare cu apă, canalizare şi a staţiei de epurare” din municipiu. La eveniment vor participa reprezentanţi ai Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor şi ai tuturor instituţiilor implicate. Proiectul are ca obiectiv principal pregătirea documentaţiei pentru alte 4 lucrari de investiţii în infrastructura de apă din aglomerările urbane mari (Baia Mare, Botoşani, Drobeta Turnu Severin şi
Deva-Hunedoara).

În cadrul acestei şedinţe se vor dezbate si propunerile de soluţionare a potenţialelor probleme sesizate de echipa de consultanţă a proiectului, astfel încât acesta să poată fi finalizat până în luna iunie a acestui an.

Tot in acest cadru va avea loc şi intrunirea misiunii C.E de evaluare a proiectului ISPA „Managementul integrat al deşeurilor în municipiul Galaţi ”. Aplicaţia ISPA in acest caz, finanţata de Guvernul Spaniol prin Programul FEV, a fost transmisă Comisiei Europene în septembrie 2003, pentru a fi evaluata şi aprobată. Delegaţia CE este condusă de raportorul ISPA pentru România, domnul Andreas von Busch.

La acest eveniment vor participa, pe lânga reprezentanţii Comisiei Europene şi ai Ministerului Mediului şi Gospodăririi Apelor, reprezentanţii Ministerului Integrării Europene, ai Ministerului Finanţelor Publice, ai echipei de consultanţă care a realizat aplicaţia ISPA dar şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

domeniu: