Şedinţa Consiliului Local Reşiţa

Din data de 30 martie, reşiţenii cor avea un monument în plus iar Partidul România Mare un consilier local în minus.

Marţi , în sala de şedinţei a administraţiei locale din Reşiţa a avut , loc şedinţa de Consiliu Local, şedinţă cu 27 de puncte. La lucrările şedinţei ordinare au participat primarul Municipiului Mircea Popa, viceprimarul Ion Simion Purice şi 23 dintre consilierii locali.

În deschidere s-a votat ordinea de zi iar 3 puncte au fost eliminate şi amânate pentru o altă şedinţă. Dintre punctele eliminate face parte şi proiectul de hotărâre privind amplasarea clădirii Bisericii Penticostale Apostolice şi a Bisericii Ortodoxe pe stil vechi din Reşiţa. Motivaţia respingerii şi amânării a fost legată de dosarele de şedinţă incomplete.

Restul punctelor, 24, au fost aprobate, aşa cum era de aşteptat din prima, respectiv, bilanţul contabil al societăţilor aparţinătoare de Consiliu Local - S.C. Prescom şi S.C. CetEnergoterm, gospodarul şi producătorul de agent termic al oraşului. Pe ordinea de zi au mai figurat şi au fost aprobate rapoartele de profit şi pierderi ale aceloraşi societăţi comerciale pentru anul trecut.

Un punct mai aparte şi care a trezit puţin şedinţa la viaţă a fost cel legat de construirea amplasarea unui memorial al Revoluţiei Române în scuarul Pieţei Traian Vuia din zona Universităţii Eftimie Murgu din Reşiţa.
Şi acest proiect de hotărâre locală a fost şi de această dată consilierul local din partea PSD, generalul în rezerva Adrian Marinescu.

Din acest moment a pornit o dispută pro monument susţinută de Marinescu, cel mai bătrân dintre consilierii locali şi anti monument susţinută de consilierul local PD, cel mai tânăr consilieri de altfel, Cludiu Dolot.

Generalul Adrian Marinescu este şi iniţiatorul proiectului de hotărâre în urma căreia la Reşiţa a fost construit un alt monument în cartierul Lunca Bârzavei, în Piaţa Tricolorului, monument care a costat până acum vre-o 5 miliarde de lei şi pentru care mai sunt nevoie de încă vre-o 3 pentru a fi finalizat. Şi atunci, principalul opozant al lucrărilor şi implicit al lui Marinescu a fost tot Claudiu Dolot care a cerut redirijarea banilor spre alte necesităţi ale bugetului local.

În final, proiectul a fost adoptat de Consiliul Local Reşiţa cu 15 voturi pentru, 6 abţineri şi 2 voturi împotrivă, devenind astfel Hotărâre de Consiliu fericindu-i pe reşiţeni cu încă un monument.

O altă hotărâre privitoare la înfiinţarea traseului public de călători a fost adoptată cu majoritate de voturi de către consilierii locali. Acest traseu va fi cel mai lung din oraş, peste 18 kilometri, şi va avea ca puncte de pornire sau terminus Fabrica de Pâine- Poartă Plastomet Marginea. Traseul va purta numărul 3 urmând ca operatorul să fie ales în urma unei licitaţii.

În cadrul aceleiaşi şedinţe de Consiliu Local, consilierul Liviu Ardelean a anunţat că din această zi demisionează din PRM, partid pe a cărui listă a ajuns în această funcţie şi că devine cel puţin pentru o perioadă de timp consilier independent.

domeniu: