Seisme puternice în oraşul Christchurch din Noua Zeelandă

Două seisme puternice, cu magnitudinea de 5.8 grade pe scara Richter au lovit, Joi seară, oraşul Christchurch, situat în sudul Noii Zeelande.  Deocamdată nu există informaţii privind eventuale victime şi pierderi materiale. Seismologii au avertizat încă de luna trecută asupra iminenţei unei noi mişcări telurice. După ce în februarie, un seism cu magnitudinea 6,3 a lovit oraşul Christchurch din Noua Zeelandă, un altul de 5,8 grade a creat panică în rândul locuitorilor metropolei.

Speriaţi că s-ar putea repeta scenariul dramatic de la începutul anului, oamenii au ieşit pe străzi. În doar câteva ore, cutremurul a fost urmat de patru replici puternice. Autorităţile au anunţat că, deocamdată, nu au cunoştinţă despre existenţa vreunei victime.

Primele două seisme s-au produs la o adâncime de doar 4 kilometri. Potrivit Institutului american de Geofizică, Epicentrul lor a fost la 26 şi, respectiv, 16 kilometri de Christchurch.

Presa din Noua Zeelandă a anunţat că aeroportul internaţional din Christchurch a fost închis, iar comunicaţiile telefonice şi alimentarea cu electricitate au fost oprite. Seismologii au avertizat, de luna trecută, că un nou cutremur în Christchurch este iminent. În februarie, oraşul a fost parţial distrus de un seism cu magnitudinea de 6,3 grade. Mişcarea telurică a provocat moartea a 180 de persoane, printre care şi o româncă.

domeniu: 
categorie: