Semnale pozitive din partea comunităţii rromilor din Timişoara

Primăria doreşte să menţină un climat de disciplină în ansamblul urbanistic al oraşului Intenţiile municipalităţii timişorene privind rezolvarea pe cale amiabilă a situaţiei imobilelor construite fără respectarea autorizaţiei de construcţie au început să se materializeze în relaţii corecte cu reprezentanţii comunităţii rromilor, declară primarul Gheorghe Ciuhandu. Astfel, pe baza unei sentinţe judecătoreşti, definitivă şi irevocabilă, municipalitatea urma să demoleze imobilul de pe strada Putna nr.17.
În urma discuţiilor avute cu proprietarii imobilul respectiv aceştia au decis că vor demola pe cont propriu părţile de construcţie care nu respectă proiectul aprobat de municipalitate.

Începerea lucrărilor de demolare pentru intrarea în legalitate a fost constatată şi consemnată de către inspectorii Primăriei la controlul efectuat alaltăieri.
”Cu regretul că, pentru respectarea legii, a fost nevoie de procese în instanţele de judecată şi de câteva acţiuni în forţă pentru aplicarea deciziei acestora, considerăm că acţiunea proprietarilor de pe str. Putna nr.17 este un semnal pozitiv prin care comunitatea rromilor se alătură acţiunilor Primăriei de a menţine un climat de disciplină în ansamblul urbanistic al oraşului nostru”, declară primarul Gheorghe Ciuhandu.

domeniu: 
categorie: