Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Senatorii au fost de acord cu propunerea PSD pentru stimularea construcţiei de locuinţe sociale

Plenul Senatului a adoptat miercuri o propunere legislativă semnată de parlamentarii PSD pentru stimularea construcţiei de locuinţe sociale, în favoarea acesteia exprimându-se 38 de senatori, în timp ce 36 au fost împotrivă.

Mircea Geoană a afirmat că proiectul în cauză, pe care l-a "co-autorat", "reprezintă un proiect pe care un număr important de state europene l-au pus în practică în condiţiile recesiunii economice severe".

"Este extrem de clar că dincolo de dimensiunea socială este vorba de un proiect de tip anticriză, dacă ne uităm faptul că astăzi sectorul construcţiilor se află în continuare într-o mare suferinţă. (...) Această iniţiativă propune un fond de garantare numit social, în care statul are la dispoziţie o rezervă mai generoasă din partea Fondului Monetar pe care poate să o folosească prin creşterea volumului pe care Guvernul poate să-l folosească", a explicat Geoană. El a amintit spusele directorului FMI, care a invocat în faţa studenţilor economişti din România nevoia unui program de stimulare a construcţiei de locuinţe.

Senatorul PSD, Lia Olguţa Vasilescu Olguţa a precizat că "este vorba de locuinţe complet echipate în cuantum de până la 50.000 de euro". "Un procent de 10% din numărul locuinţelor sociale construite va fi destinat persoanelor care au fost evacuate în baza unor hotărâri judecătoreşti de restituire a proprietăţilor", a mai arătat Vasilescu.

domeniu: 
categorie: