Servicii medicale stomatologice şi oftalmologice gratuite pentru persoanele cu venituri mici

Începând de miercuri, 24 martie 2010, persoanele cu venituri mici din Sectorul 6 pot beneficia de consultaţii şi tratamente gratuite la două cabinete medicale – stomatologic şi oftalmologic – situate în cartierul Militari.

Centrul Socio – Medical pe care primarul Cristian Poteraş l-a inaugurat astăzi, alcătuit dintr-un cabinet stomatologic şi un cabinet oftalmologic, este destinat să acorde asistenţă medicală de specialitate, gratuită sau parţial subvenţionată, pentru persoane aflate în dificultate, cu domiciliul pe raza Sectorului 6.

Medicii care acordă consultaţii aici sunt specialişti, iar aparatura cu care cabinetele au fost dotate este de ultimă generaţie, achiziţionată de la firme prestigioase pe plan internaţional.

Serviciile oferite la cabinetul stomatologic sunt: terapie, chirurgie, implantologie, ortodonţie şi estetică dentară, iar programul de lucru este de luni până vineri, între orele 9.00 – 20.00, dar la nevoie va fi deschis şi sâmbăta, în funcţie de numărul solicitărilor.

“Statisticile ne arată că numărul bucureştenilor care nu au acces la astfel de servicii medicale este mare din cauza costurilor ridicate. Venim în sprijinul tuturor celor care nu îşi puteau permite să achite acele costuri, într-o primă fază prin intermediul acestui centru socio-medical, urmând ca în perioada următoare să mai deschidem încă patru astfel de centre”, a declarat primarul Cristian Poteraş.

Potrivit metodologiei de lucru, serviciile medicale prestate în Centrul Socio – Medical sunt gratuite atât pentru persoanele aflate în evidenţele Direcţiei de Asistenţă Socială, cât şi pentru locuitorii Sectorului 6 care au un venit pe membru de familie de maxim 705 lei/lunar, cei care câştigă mai mult primind reduceri substanţiale pentru consultaţii şi tratamente. Sumele vor fi stabilite pe baza unei documentaţii care trebuie depuse la Serviciul Ajutor Social din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială Sector 6, situat în Drumul Sării nr. 2.
Noul centru socio-medical funcţionează în incinta Complexului de Servicii Sociale Sf. Nectarie, situat în Bd. Uverturii nr. 81, din cartierul Militari, iar detalii pot fi obţinute la Serviciul Ajutor Social, tel. 021/410.30.20 sau direct la cabinetele medicale, tel. 021/569.10.33, int. 419.

 

 

domeniu: 
categorie: