Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Serviciu pentru coordonarea activităţii procurorilor în domeniul DPI

Întărirea capacităţii administrative a instituţiilor implicate, precum şi îmbunătăţirea aplicării legislaţiei în domeniu reprezintă principalele direcţii de acţiune ale Strategiei Naţionale în domeniul proprietăţii intelectuale până în anul 2007. Guvernul a modificat şi a completat în şedinţa din 29 septembrie Hotărârea nr. 1424/2003 pentru aprobarea Strategiei în domeniul proprietăţii intelectuale, precum şi Planul de Acţiune pentru implementarea Strategiei, în perioada 2005 - 2007.

Obiectivele strategice în domeniul proprietăţii intelectuale vizează:

§ întărirea capacităţii administrative a Ministerului Public. Măsurile propuse în acest domeniu vizează:

ü înfiinţarea în cadrul Parchetului pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a unui Serviciu pentru coordonarea activităţii procurorilor în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală (DPI) şi asigurarea resurselor umane şi a logisticii necesare pentru funcţionare acestuia

ü asigurarea, la parchetele de la ţară, a resurselor logistice necesare organizării unei baze informatizate privind soluţiile dispuse în cauzele privind infracţiuni la regimul drepturilor de proprietate intelectuală. În acest sens, va fi distribuit câte un calculator la fiecare parchet din ţară cu acces permanent la Internet

§ întărirea capacităţii administrative a ORDA - Vor fi asigurate resursele necesare şi a logisticii necesare, corespunzător numărului de judeţe, în vederea efectuării constatărilor tehnico-ştiinţifice privind produsele pirat

§ întărirea capacităţii administrative a Inspectoratului General al Poliţiei, precum şi a Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - desemnarea unor ofiţeri de poliţie cu competenţe exclusive în investigarea infracţiunilor la regimul drepturilor de proprietate intelectuală. De asemenea, are în vedere asigurarea, la nivelul fiecărui judeţ, a dotărilor necesare pentru desfăşurarea activităţii. O altă măsură vizează îmbunătăţirea nivelului de pregătire şi specializare a personalului din structurile implicate în lupta împotriva fraudelor din domeniul DPI, prin includerea poliţiştilor în programe de pregătire şi perfecţionare în domeniul informaticii, precum şi în programe de pregătire ale instituţiilor de învăţământ de nivel preuniversitar şi universitar din MAI

§ întărirea capacităţii administrative a Autorităţii Naţionale a Vămilor - Vor fi organizate sesiuni de instruire a personalului vamal în domeniul DPI.

Îmbunătăţirea activităţii de control în vamă se va realiza prin creşterea numărului de acţiuni de control în domeniul proprietăţii intelectuale, realizarea unor analize în cazul operaţiunilor de import/export/tranzit cu mărfuri supuse riscului de contrafacere.

domeniu: 
categorie: