Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel sărbătoriţi de creştinii ortodocşi

Creştinii ortodocşi îi sărbătoresc azi pe cei doi ucenici ai lui Iisus Hristos, Sfântul Apostol Pentru şi Sfântul Apostul Pavel, transmite corespondentul AMOS News.

Sfântul Apostol Petru a fost pescar din Betsaida, la Marea Galileii. Se chema Simion până la întâlnirea cu Iisus Hristos. Era frate cu Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat la slujirea credinţei.

Petru a fost cel mai vârstnic dintre cei 12 ucenici şi, deseori, vorbea în numele Apostolilor, rugându-l pe Iisus să le tâlcuiască înţelesul tainelor credinţei. Cu toată dragostea faţă de Iisus, nu şi-a putut învinge slăbiciunea, lepădându-se de trei ori de Domnul său, tocmai când era botjocorit şi purtat de la Ana la Caiafa. Dar, cu multe lacrimi şi cu mult zbucium, a ispăşit întreita lui lepădare de Domnul, iar la cea de-a treia arătare a Domnului înviat ucenicilor Săi, Petru a redobândit vrednicia de Apostol, mărturisind de trei ori dragostea lui către Mântuitor. În anul 67, în ziua de 29 iunie, Sfântul Petru a murit ca un mucenic din porunca împăratului Nero, cunoscut pentru cruzimea şi tulburările de comportament. Pe colina Vaticanului, acolo unde astăzi se înalţă strălucita catedrală ce-i poartă numele, Sfântul Petru a fost răstignit cu capul în jos, pecetluind prin moartea sa credinţa şi dragostea faţă de Hristos.

Sfântul Apostol Pavel a fost rabin în religia evreilor şi se numea Saul. Pavel a prigonit cumplit pe cei ce marturiseau credinţa în Hristos. În drum spre Damasc, Domnul i s-a aratat lui Pavel şi acesta s-a lepădat de rătăcirea în care a trăit până atunci. Din clipa aceea Pavel s-a dovedit a fi un neînfricat propovăduitor al credinţei creştine, devenind unul dintre cei mai mari Apostoli ai lui Hristos.

A fost numit "Apostolul Neamurilor" deoarece a promovat creştinismul printre popoarele pagâne. A murit în aceeaşi zi cu Petru, condamnat la tăierea capului cu sabia de acelaşi Nero, cel care a dezlănţuit o cumplită prigoană împotriva creştinilor.

domeniu: 
categorie: 
Autor: