Sibiu: Directorul general adjunct al UNESCO în vizită la Sibiu

Directorul general adjunct al UNESCO, Mounir Bouchenaki, efectuează astăzi şi mâine o vizită oficială în Sibiu. Scopul vizitei este de a vedea monumentele prevăzute în proiectul UNESCO, pentru includerea în patrimoniul mondial. Mounir Bouchenaki soseşte la Sibiu astăzi după-amiaza, când va vizita centrul istoric al Sibiului, cu principalele obiective de interes: Piaţa Mare, Piaţa Mică, Piaţa Huet şi Turnul Sfatului. Mâine dimineaţă, la Primăria municipiului Sibiu va avea loc o întâlnire, în cadrul căreia se vor face prezentări ale proiectelor de restaurare a monumentelor istorice şi se vor purta discuţii.

Atât la turul oraşului cât şi la întâlnire vor participa reprezentanţi ai Primăriei, arhitecţi implicaţi în proiectele privind centrul istoric, reprezentanţi ai GTZ.

Directorul UNESCO va fi însoţit la Sibiu de Mircea Angelescu, director al Direcţiei Monumente şi Muzee din Ministerul Culturii şi Cultelor şi de Tereza Sinigalia, director general al Institutului Naţional al Monumentelor Istorice.

În februarie 2004, în urma solicitării trimise de Primăria municipiului Sibiu, centrul istoric al oraşului a fost inclus pe lista naţională a obiectivelor de patrimoniu şi pe lista pe care România o propune UNESCO, pentru includerea în Patrimoniul Mondial. Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a acceptat propunerea şi a înaintat-o către UNESCO, pentru declanşarea procedurii de înscriere în lista Patrimoniului Mondial.

În luna mai, o echipă de specialişti a început lucrul la Planul de Management pentru anii 2004-2010, din cadrul proiectului UNESCO promovat de Primărie, pentru includerea centrului istoric în lista patrimoniului cultural mondial.

domeniu: 
categorie: