Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Situaţia hidrologică în data de 29 ianuarie 2004

RÂURI: Debitele au fost în creştere datorită precipitaţiilor căzute în interval, cedării apei din stratul de zăpadă şi diminuării formaţiunilor de gheaţă pe râurile din bazinul Gilortului, bazinul inferior al Oltului, bazinele superioare şi mijlocii ale râurilor: Vedea, Argeş, Ialomiţa şi cele din Dobrogea şi în general staţionare pe celelalte râuri. Se situează peste COTA DE ATENŢIE râul Ampoi (afluent al Mureşului) la s.h. Zlatna (250+10) - judeţul Alba datorită zăporului format anterior. Debitele se situează la valori cuprinse între 30-80 % din normalele lunare, mai mari (în jurul şi peste normalele lunare) pe Argeş şi pe afluenţii săi (Neajlov, Sabar). Formaţiunile de gheaţă (gheaţă la maluri, pod de gheaţă, năboi) au fost în diminuare pe râurile din sudul ţării şi s-au menţinut fără modificări importante pe celelalte râuri. Se menţin zăpoarele (îngrămădiri de gheţuri) formate anterior pe râul Ampoi la s.h. Zlatna (judeţul Alba) şi pe râul Bistriţa la s.h. Frumosu (judeţul Neamţ). Debitele vor fi în creştere datorită cedării apei din stratul de zăpadă, precipitaţiilor lichide prognozate şi propagării pe râurile din sudul şi sud-estul ţării şi în general staţionare pe celelalte râuri. Se va situa peste COTA DE ATENŢIE râul Ampoi la s.h. Zlatna (250+15) - judeţul Alba. Formaţiunile de gheaţă vor fi în diminuare şi restrângere pe râurile din sudul ţării şi vor fi în uşoară intensificare pe celelalte râuri, iar prin evoluţia lor pot produce creşteri artificiale de niveluri ce pot depăşi COTELE DE APĂRARE pe unele sectoare de râu, mai ales pe cele din sudul ţării. Se vor menţine zăpoarele formate anterior pe râul Ampoi la s.h. Zlatna (judeţul Alba) şi pe râul Bistriţa la s.h. Frumosu (judeţul Neamţ).

DUNĂRE: Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) a fost în scădere (5400 mc/s). Pe sectorul românesc, aval Porţile de Fier, debitele au fost în scădere pe sectorul Gruia-Călăraşi şi în creştere pe sectorul Cernavodă-Tulcea. Debitul la intrarea în ţară (secţiunea Baziaş) va fi în scădere.

domeniu: 
categorie: 
Autor: