Situaţia Meteorologică în data de 29 iulie 2003

Vremea s-a încălzit uşor îndeosebi în vestul şi centrul ţării şi a fost predominant frumoasă în prima parte a zilei, dar în general instabilă după-amiaza. Cerul a fost variabil, mai mult senin dimineaţa şi noaptea în est, sud şi sud-vest, dar a prezentat înnorări accentuate după-amiaza mai ales în centrul ţării şi la munte, iar noaptea în nord-vest.

Au căzut averse de ploaie însoţite de descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului în zona Munţilor Apuseni, local în Carpaţii Orientali, Carpaţii Meridionali, în Transilvania şi Crişana şi izolat în nord-vestul şi centrul Munteniei, sudul Dobrogei, Moldova, Maramureş, şi Banat. Cantităţile de apă căzute până la ora 03 au măsurat până la 22 de l/mp în Transilvania, 9 l/mp în Crişana, 8 l/mp în Moldova, 7 l/mp în Maramureş şi Muntenia, 3 l/mp în Dobrogea, 2 l/mp în Oltenia şi sub 1 l/mp în Banat, iar la munte până la 35 de l/mp (Stâna de Vale). La Şiria şi la Dej viteza vântului a luat aspect de vijelie, iar la Vlădeasa a căzut grindina.

Temperaturile maxime au fost cuprinse între 26 de grade la Polovragi şi 35 de grade la Arad, Moldova Nouă, Calafat, Bechet, Caracal, Turnu Măgurele, Alexandria şi Olteniţa, iar la ora 06 se înregistrau 11 grade la Topliţa şi 22 de grade la Bechet, Roşiori de Vede, Giurgiu, Gura Portiţei şi Sulina.

domeniu: 
categorie: