Situaţia traficului rutier la ora 12:30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (12:30), nu se semnalează întreruperi ale circulaţiei pe autostrăzi şi pe drumurile naţionale, ca urmare a unor accidente rutiere.

Pe autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă se execută lucrări de reparaţii (plombare), pe prima bandă a sensului de mers către Constanţa, între kilometrii 12 şi 20. Traficul rutier se desfăşoară fără probleme pe banda a doua, fiind scăzut în intensitate.
Pe câteva drumuri naţionale secundare care străbat zone montane înalte, există porţiuni de carosabil acoperit cu un strat subţire de zăpadă frământată, în amestec cu material antiderapant. Cele mai importante sunt DN7A, în judeţele Vâlcea şi Hunedoara, DN2D, la limita dintre judeţele Vrancea şi Covasna şi DN67C Novaci – Rânca, în judeţul Gorj, între kilometrii 31 şi 34. Având în vedere că declivitatea acestui ultim segment de drum este mare, cu toate că a fost împrăştiat material antiderapant, îi sfătuim pe turiştii care se îndreaptă către staţiunea Rânca să monteze pe roţi lanţurile antiderapante pe porţiunea pe care încă există zăpadă.
Administraţia Naţională de Meteorologie a transmis o avertizare cu cod galben, valabilă până la ora 13:35, pentru zonele joase din judeţul Arad, conform căreia ceaţa va reduce vizibilitatea, izolat, sub 50 de metri.
În condiţii de ceaţă densă, le recomandăm conducătorilor auto să folosească luminile de ceaţă împreună cu cele de întâlnire, să circule cu viteză moderată, adaptată condiţiilor concrete din trafic şi să nu se angajeze în depăşiri riscante.
domeniu: 
categorie: