Situaţia traficului rutier la ora 16:45

Centrul INFOTRAFIC din cadrul IGPR informează că la această oră (16.45) nu sunt anunţate drumuri naţionale blocate din cauza vremii nefavorabile sau a unor evenimente rutiere, nici probleme majore privind intensitatea traficului pe autostrăzi şi drumuri naţionale.

Precizăm că, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie, astăzi, până la ora 18.50, în Depresiunea Maramureşului şi Pasul Gutâi se va semnala ceaţă, fenomen care va determina scăderea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. De asemenea, vor fi condiţii de burniţă sau fulguială, ce pot favoriza producerea poleiului. Aşadar, automobiliştii trebuie să manifeste maximum de prudenţă.

Totodată, în judeţul Gorj, pe DE 79, pe segmentele Bălteni – Rovinari şi Ţânţăreni – Cocoreni şi pe DN 67, în zona localităţii Băleşti, se semnalează ceaţă densă, vizibilitatea fiind redusă sub 50 de metri, pe alocuri chiar sub 10 metri. În acest context, le recomandăm conducătorilor auto să circule cu viteză redusă şi atenţie sporită.

Informăm, de asemenea, că la această oră traficul rutier pe DN1, în zona staţiunilor montane prahovene şi braşovene, se desfăşoară normal. Amintim că, în intervalul orar 10.00 – 13.00, se formase aglomeraţie pe sensul către Braşov, între Comarnic şi Buşteni.

Semnalăm, totodată, că pe mai multe artere rutiere există un strat subţire de zăpadă, iar traficul rutier se desfăşoară în condiţii de iarnă. Pe aceste tronsoane, lucrătorii de la drumuri au împrăştiat material antiderapant, însă conducătorii auto trebuie să manifeste prudenţă sporită, să adapteze viteza la particularităţile carosabilului şi să nu acţioneze brusc mecanismele de direcţie şi frânare ale autovehiculelor. Cele mai importante artere rutiere pe care există astfel de probleme sunt:

-         în judeţul Gorj, DN67C Novaci – Rânca;

-         în judeţul Hunedoara, DN7A Groapa Seacă – Jiet;

-         în judeţul Vâlcea, DN7D Boişoara – limita cu judeţul Argeş;

-         în judeţul Covasna, DN13E Zagon – Barcani şi DN2D Ojdula – limita cu judeţul Vrancea.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite, îi sfătuim pe conducătorii auto să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculele dinainte, să îşi cupleze centura de siguranţă (şi să determine toate persoanele din autoturism să procedeze la fel), iar în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei să folosească cu precădere frâna de motor. De asemenea, le recomandăm ca înaintea plecării în călătorie să se intereseze în privinţa stării traseului ales, precum şi despre condiţiile meteo-rutiere prognozate pentru zona tranzitată. În acest scop poate fi apelat numărul de telefon al Comandamentului Central de Iarnă: 021/9360.

domeniu: 
categorie: