Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Social

Vine Anul Nou

Anul Nou a devenit zi de sărbătoare recunoscută de biserică în 487, când se celebra Circumcizia pruncului Isus, devenind general recunoscută în 1500, la introducerea calendarului gregorian. La acea vreme, calendarul iulian era din nou desincronizat, plasând ziua de 1 ianuarie cu 13 zile mai târziu.

Obiceiuri de Anul Nou

Cumpăna dintre ani este şi un prilej de a afla ce schimbări aduce Anul Nou. Oamenii folosesc acest moment pentru prognozarea vremii sau a recoltelor viitoare şi pentru aflarea norocului. Fiecare zonă a ţării are repertoriul obiceiurilor de Anul Nou propriu, dar cel mai bogat în manifestări folclorice este cel din Bucovina.

Poșta Română: Pensiile vor fi achitate în continuare la domiciliul clienţilor

În urma zvonurilor răspândite în rândul cetăţenilor, în special în cel al pensionarilor, care fac trimitere la faptul că există posibilitatea de a nu se mai achita pensiile la domiciliu, C.N. Poşta Română S.A. face următoarea precizare:  Pensiile  vor fi achitate, în continuare la domiciliu, cu promptitudine, de către cei 14.000 de poştaşi, potrivit tradiţiei Poştei Române.

Zina Dumitrescu a fost internată de fiul sau într-un azil

'Doamna Modei Românești', Zina Dumitrescu, 75 de ani, a fost internată de fiul acesteia, Cătălin Negrean, la un azil, undeva în apropierea Bucureștiului.

Deși i-a promis că o va aduce acasă, în cazul în care Zinei Dumitrescu nu-i va plăcea la azil, Cătălin deja s-a făcut pierdut în străinătate. A plecat în Elveția pentru a petrece sărbătorile de iarnă, relatează Libertatea.

Aura Ionescu, o prietenă apropiată a Zinei, a spus că aceasta e “într-un loc care nu este pe placul ei”.

Tatăl premierului este înmormântat în localitatea sa natală, Răchiţele

Ioan Boc, tatăl premierului, este înmormântat în localitatea sa natală, Răchiţele.

La ceremonie participă, printre alţii, preşedintele Traian Băsescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, preşedintele Senatului, Vasile Blaga,  ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, dar şi alţi membrii ai Guvernului şi lideri ai PDL.  

Slujba este oficiată de un sobor de preoţi în frunte cu mitropolitul Clujului, Înalt Prea Sfinţitul Andrei Andreicuţ. 

Absolvenţii promoţiei 2011 a Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', avansaţi în grad

Absolvenţii Academiei de Poliţie 'Alexandru Ioan Cuza', promoţia 2011, au fost înaintaţi în grad profesional şi militar, joi, 29 decembrie a.c., în cadrul unei ceremonii la care au participat şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor şef de poliţie Marian Tutilescu şi alţi oficiali din cadrul M.A.I..

Topul maşinilor deţinute de cei mai importanţi judecători din România

Amos News vă prezintă un top al maşinilor deţinute de cei mai influenţi judecători din România, top realizat de Econtext.

Volkswagen conduce detaşat în topul maşinilor preferate de cei mai importanţi judecători ai României. 

Din cei 41 de presedinti ai tribunalelor judetene, opt detin si un automobil Volkswagen, pe langa alte masini. Urmeaza Opel, Toyota si Dacia (cu cate patru masini aflate in posesia judecatorilor).

Întreruperi programate ale gazelor naturale pentru mâine, 29 Decembrie

Distrigaz Sud Reţele efectuează lucrări programate la reţeaua de distribuţie a gazelor naturale pentru creşterea gradului de siguranţă şi continuitate în alimentarea cu gaze naturale.

Distrigaz Sud Reţele anunţă sistarea alimentării cu gaze naturale la consumatorii casnici şi agenţii economici pentru modernizarea reţelei de distribuţie, astfel:

Intervalul orar 08:30 - 12:30:

MDRT a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a instaurat comandamentele de iarnă pentru turism, care verifică starea pârtiilor de schi din întreaga țară, respectarea măsurilor de siguranță în zonele unde se practică sporturi de iarnă, dotarea punctelor de prim-ajutor şi salvamont, dar și starea în care se află structurile de primire turistică (hoteluri, cabane, restaurante etc.) și agențiile de turism.

Persoanele care vor să facă sesizări sau reclamații privind serviciile de care beneficiază au la dispoziție nonstop și gratuit linia telverde pentru turism, 0800.86.82.82.

Penitenciarele sunt controlate riguros în preajma sărbătorilor de iarnă

Având în vedere faptul că în preajma sărbătorilor de iarnă se intensifică preocupările persoanelor private de libertate de a-şi procura bunuri şi obiecte interzise, angajaţii din Penitenciarul Brăila şi din Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti au fost alarmaţi astăzi, 28 Decembrie 2011 şi, sub directa coordonare a unor specialişti din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au efectuat percheziţii asupra persoanelor private de libertate din cele două unităţi penitenciare.

Trafic intens pe DN1, pe Valea Prahovei

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră (16:45), circulaţia rutieră este intensă pe DN1, pe Valea Prahovei, atât dinspre Bucureşti către Braşov, cât şi în sens invers.

În intervalul orar 7:00 – 15:00, dispeceratele de monitorizare a traficului au înregistrat un număr mare de autovehicule, astfel:

-pe sensul de mers Bucureşti – Braşov:

-Bărcăneşti: 9.820;

-Sinaia: 5.763;

          -pe sensul de mers Braşov – Bucureşti:

-Bărcăneşti: 8.759;

-Sinaia: 2.121.

Tatăl premierului Emil Boc va fi înmormântat la Răchiţele

Trupul neînsufleţit al tatălui premierului Emil Boc va fi dus în cursul zilei de, Miercuri, la casa părintească din localitatea Răchiţele

 Înmormântarea lui Ioan Boc va avea loc în cimitirul din acest  sat clujean, iar la ceremonie sunt aşteptaţi să participe şi membri ai Guvernului.

 Ioan Boc a încetat din viaţă, Marţi după amiaza, în urma unui stop cardio-respirator.

Bătrânul în vârstă de 87 de ani  a fost internat la Spitalul de Recuperare din Cluj-Napoca pe 13 decembrie după ce a suferit un atac vascular cerebral, al treilea în ultimii ani.

Tatăl lui Emil Boc a murit

Ioan Boc, tatăl premeierului Emil Boc, a încetat din viaţă, Marţi după amiaza, la vârsta de 87 de ani.

Ioan Boc era internat la spitalul Clinic de Recuperare din Cluj- Napoca, după ce pe 13 Decembrie suferise un atac cerebral.

În Noiembrie, Ioan Boc, tatal premierului, în vârsta de 87 de ani, a fost internat la Spitalul de Pneumologie din Cluj, cu o afectiune pulmonara. El a fost externat dupa câteva zile, timp în care i-au fost facute mai multe investigatii şi i s-a recomandat un tratament.

Şoferii care nu respectă regulile rutiere ar putea lua amenzi mai mari în 2012

Un nou Cod Rutier şi, implicit, amenzi mai mari, asta se anunţă în 2012.

Şoferii care depăşesc viteza legală cu mai mult de 60 de kilometri sunt pasibili de o amendă de 7.000 de lei.

La fel de mult primesc şi cei care circulă pe contrasens.

Prevederile din noul Cod sunt dezbătute în comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor.