Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Social

Peste 27 de mii de botoşăneni şi-au făcut anul acesta paşaport

Serviciul Judeţean de Paşapoarte Botoşani încasează lunar numai din taxa de urgenţă de la populaţie în jur de 250 de milioane de lei. Pentru a obţine paşaportul în cel mult trei zile, un botoşănean plăteşte un milion de lei, aceasta însemnând taxa de urgenţă. Şeful serviciului, Viorel Gaidur, a declarat că în total, lunar, se încasează la nivelul judeţul Botoşani numai din emiterea paşapoartelor peste 2,5 miliarde de lei, banii care ajung la bugetul de stat ca venituri încasate.

Jucăriile care se vînd în 'Orăşelul copiilor' din Piteşti sînt periculoase

Inspectorii OPC Argeş au amendat zeci de comercianţi care vînd jucării în centrul Piteştiului. Şi asta deoarece majoritatea sînt periculoase şi, în plus, inscripţionările de pe ambalaje nu sînt traduse în limba română. Şeful OPC Argeş , Cristian Libertatu, chiar a fost ameninţat de unul dintre comercianţii tuciurii:' M-a ameninţat cu moartea în cazul în care mă ating de ce avea el pe măsuţă.

Primăria Sectorului 3 pregătită pentru deszăpezire

Primăria Sectorului 3 acţionează conform Programului de deszăpezire şi combatere a poleiului pentru sezonul de iarnă 2005-2006.SC. Rosal Grup SRL este pregătită să acţioneze pe străzile cu transport în comun, arterele de penetraţie şi cele de legătură inclusiv accesele la staţiile de salvare, spitale policlinici, fabrici de pâine, pieţe, pompieri, creşe, grădiniţe, şcoli, poliţie, garaje RATB. Reamintim că pentru combaterea poleiului sunt pregătite 2000 tone sare umectată, 165 tone Safe Cote în amestec cu clorură de calciu, 60 tone safe cote cu clorură de sodiu şi 60 de tone safe cote pur.

Deputatul PSD Titus Corlăţean, în sprijinul săracilor

Deputatul PSD Titus Corlăţean, alături de Crucea Roşie Braşov, au oferit 200 de pachete persoanelor aflate într-un Cămin de bătrâni şi celor din Centrul Social pentru persoane fără adăpost din municipiul Braşov.
Pachetele, obtinute in baza unei sponsorizari in valoare de 50 milioane lei vechi, au continut citrice, dulciuri, sucuri, paste si periute de dinti, sapunuri si sampoane.

Dosare penale pentru vânzare ilegală de petarde şi artificii la Botoşani

Cinci persoane s-au ales cu dosare penale după ce au fost prinse în ultima săptămână că vindeau ilegal petarde şi artificii în Botoşani. Legea permite comercializarea acestor obiecte doar într-un interval calendaristic strict determinat şi numai de către agenţi economici autorizaţi care au spaţii cu o rezistenţă la foc de gradul I şi II. Potrivit viceprimarului Florin Ghiorghiţă în municipiul Botoşani nu există nici o firmă care să îndeplinească criteriile legale pentru comercializarea produselor pirotehnice de acest tip.

Măsuri de ordine publică luate de Jandarmerie

Cu ocazia manifestărilor prilejuite de sărbătorirea Anului Nou, Jandarmeria Română ia măsuri suplimentare pentru desfăşurarea acestora într-un climat liniştit şi sigur pentru toţi cetăţenii. Peste 3500 de jandarmi vor acţiona pentru prevenirea faptelor antisociale ce pot fi comise în locurile publice, descurajarea infractorilor şi soluţionarea solicitărilor cetăţenilor în mod operativ, atât în Capitală şi în celelalte localităţi, cât şi în zona staţiunilor montane şi a litoralului Mării Negre.

Dâmboviţa: Aproape 100 de donatori în plus, în această lună

În decembrie, la Centrul de Transfuzie Sanguină din Târgovişte s-au prezentat cu aproape 100 mai mulţi donatori de sânge decât în luna noiembrie. Astfel, dacă în urmă cu o lună se prezentau pentru donare 274 de donatori, în această lună au fost să doneze sânge 365 de dâmboviţeni. Asistenta şefă a Centrului, Elena Ioniţă, a declarat că numărul donatorilor a crescut acum, întrucât oamenii au nevoie de bonurile valorice, pe care le primesc pentru fiecare donare, ca să-şi cumpere alimente de sărbători.

Pagube de sute de miliarde în 2005 în urma inundaţiilor din judeţul Bacău

Aproape întreg judeţul Bacău a fost măturat, în 2005, de inundaţii devastatoare. Ploile torenţiale au umflat de peste o sută de ori cursurile apelor, iar acestea s-au revărsat peste oameni şi casele lor. A scăpat doar partea din estul Siretului, adică mai puţin de o treime din suprafaţa judeţului. În rest, apele au lăsat în urmă cinci morţi, mii de case distruse sau afectate, drumuri, poduri şi căi ferate ruinate. O estimare strictă a pagubelor nu există, dar cifra urcă spre două mii de miliarde de lei vechi.

Dinamita, singura soluţie pentru deblocarea Văii Oltului

Dinamita pare să fie singura soluţie pentru degajarea drumului din Valea Oltului, afectat în urma alunecărilor de teren. Astăzi a avut loc o nouă explozie controlată. Ieri, echipele de artificieri au utilizat 100 de kilograme de trotil pentru a detona o porţiune a versantului. După aproximativ 20 de minute, se produce o nouă detonare. Soluţia exploziilor controlate a fost luată de autorităţi, în extremis.

Salariile electricienilor au intrat la apă

Lefurile electricienilor care merg în teren să repare defecţiunile nu au mai fost de mult corelate cu inflaţia. Vasile Adam, directorul economic al Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrica Moldova spune că salariul mediu net al unui angajat al acestei societăţi este de circa patru milioane de lei . 'Au trecut vremurile în care femeia de serviciu era invidiată de toată lumea, pentru că avea salariul foarte mare.

În Bacău, drumurile stricate la inundaţii înghit sute de miliarde de lei

Infrastructura judeţului Bacău mai are nevoie de sume consistente de bani până când va fi reparată. Dragoş Benea, preşedintele Consiliului Judeţean Bacău spune că pentru lucrările de infrastructură afectate de inundaţii mai avem nevoie de 450 de miliarde de lei, bani care ne vor fi alocaţi anul viitor. 'Până acum nu s-au făcut lucrări de mântuială, provizorii. Sunt lucrări definitive care vor rămâne în timp, dacă nu vom avea parte din nou de inundaţii cu cote istorice', mai declară preşedintele Consiliului Judeţean Bacău.

Locuinţe ANL la Moineşti

La Moineşti s-a făcut, ieri, recepţia lucrărilor de construcţie la alte două blocuri, construite prin Agenţia Naţională a Locuinţelor (ANL). Ambele imobile au fost ridicate în cartierul Plopilor şi fiecare are 23 de spaţii locative. 'Astfel, 46 de tinere familii moineştene vor putea intra în posesia cheilor de la apartamente, în câteva zile. Practic, la începutul noului an.', ne-a spus viceprimarul Nicolae Nechifor.

Ultimele zile de plată a datoriilor la RADET

Datornicii la intretinere mai au citeva zile sa-si achite datoriile, in caz contrar ei vor fi dati in judecata de RADET. Din 5 ianuarie toti cei care au datorii mai vechi de trei luni risca sa ramina fara locuinte daca nu pot sa-si achite facturile. Exceptie fac doar cazurile sociale, pentru care banii vor fi platiti din fondurile speciale ale primariilor. 'Vom actiona fiecare titular de apartament cu datorii mai mari de trei luni.

În ianuarie, dascălii buzoieni vor primi trei salarii

Peste o mie de dascăli buzoieni vor avea parte în ianuarie de trei salarii: cel obişnuit, al 13-salariu şi cel de merit. Consiliul de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean a finalizat selecţia dosarelor pentru acordarea salariilor de merit. Potrivit autorităţilor din învăţămînt, anul viitor, 1080 de cadre didactice vor beneficia de acest drept bănesc primit pentru rezultate deosebite în activitate.

Record de divorţuri

În anul 2005 s-a constatat o creştere alarmantă a numărului de divorţuri faţă de anul precedent, cu 2.200 mai mult, atingându-se cea mai ridicată rată a divorţurilor din ultimii şase ani, după cum relevă un studiu efectuat de Institutul Naţional de Statistică. Specialiştii consideră că înlăturarea caracterului restrictiv a legii cu privire la desfacerea căsătoriilor şi facilitarea formalităţilor de divorţ, de la sfârşitul anului 1993, au dus doar temporar la creşterea ratei divorţurilor.

Jandarmii ieşeni asigură ordinea publică în localităţile Ruginoasa şi Voineşti

Mâine, 31 decembrie, începând cu primele ore ale dimineţii peste 80 de jandarmi din cadrul Inspectoratului Judeţean Iaşi şi Grupării Mobile Bacău vor asigura ordinea publică în trei sate (Dumbrăviţa, Bugeoaia, Rediu) din comuna Ruginoasa, jud. Iaşi. Aici se desfăşoară în fiecare an, conform tradiţiei, un ritual al obiceiurilor populare de iarnă concretizat într-o confruntare între două cete de localnici care reprezintă partea din deal şi partea din vale a fiecărei localităţi.

Dâmboviţa: 340 de milioane pentru cadourile asistaţilor social

Guvernul a oferit, anul acesta, judeţului Dâmboviţa 344,4 milioane lei pentru plata cadourilor de Crăciun oferite asistaţilor social. În judeţ sunt 911 astfel de persoane. Deci, fiecare a primit cadouri de aproximativ 400.000 de lei. Ei au primit daruri, pachete speciale cu alimente şi dulciuri şi s-au putut bucura de vizita colindătorilor. Căminul de noapte este funcţional la capacitate maximă în această perioadă, la fel şi Azilul din microraionul 6 pentru 50 de oameni ai străzii, Centrele Sf. Maria, cu 60 de locuri, Sf.

Conducerea Ram Buzău acuzată de grave infracţiuni

Foştii responsabili ai RAM Buzău au ajuns în atenţia procurorilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi a Terorismului. Patru persoane sunt cercetate pentru o fraudă de aproape 20 de miliarde de lei vechi prin plata unor lucrări de modernizare a sediului Regiei, fără ca respectivele lucrări să fi fost realizate. La propunerea Poliţiei buzoiene, Parchetul de pe lîngă Curtea de Apel Ploieşti şi-a declinat competenţa în acest dosar către structura care se ocupă de combaterea Criminalităţii Organizate şi a Terorismului.

Virusul aviar la Odăile

Virusul aviar înalt pathogen transmisibil la om a fost confirmat în comuna Odăile. Rezultatele efectuate În Marea Britanie într-un laborator de specialitate din Londra au indicat prezenţa acestui virus. Vestea nu i-a luat prin surprindere pe medicii din Direcţia Sanitar Vaterinară care se aşteptau la acest diagnostic. Potrivit directorului adjunct al instituţiei, medicul Marijean Milea la nivelul judeţului nu se impun măsuri speciale.

Prăbuşirea podului de la Mărăcineni-ghinionul anului pentru buzoieni

7 mai a fost anul acesta ziua cu cel mai mare ghinion pentru buzoieni dar nu numai pentru ei. A fost ziua în care oraşul Buzău a fost izolat după ce podul de la intrarea dinspre Moldova s-a surpat urmare a unei viituri. Evenimentul a avut numeroase implicaţii în toate planurile: economic, social şi chiar şi politic dacă este să judecăm după desele vizite ale celor mai mari oameni în stat. În seara zilei de 7 mai podul de la Mărăcineni a devenit impracticabil după ce unul dintre pilonii de susţinere a fost deplasat de o puternică viitură.

Alunecări de teren în judeţul Buzău

În prag de An Nou, zece gospodării din comuna Gura Teghii au fost avariate din cauza unei alunecări de teren. Ca urmare a aceluiaşi fenomen, drumul comunal 75 de pe raza comunei a fost afectat. Gospodăriile din calea alunecărilor au suferit fisuri. Zece locuinţe din satul Păltiniş au fost afectate dintre care una în procent mai mare.

Potrivit Poliţiei, în zonă, nu s-a impus evacuarea localnicilor, însă dacă alunecările de pământ vor continua, se vor lua măsurile care se impun.

Cinci braşoveni au câştigat un miliard din droguri

În urma unei ample monitorizări care a durat şase luni de zile, poliţiştii braşoveni au prins în flagrant cinci traficanţi de stupefiante. În jumătate de an, tinerii au reuşit să strângă o mică avere, câştigând din vânzarea a peste 2 kilograme de canabis şi haşiş, un miliard de lei. Traficul de droguri nu era singura îndeletnicire ilegală a braşovenilor, aceştia punând la punct şi un sistem de falsificare a cardurilor bancare. Planurile de îmbogăţire ale celor cinci tineri au fost date peste cap de oamenii legii braşoveni.

Traficanţi de droguri prinşi în flagrant în Târgu Mureş

Trei tineri din Tg-Mureş au fost prinşi în flagrant delict, în timp ce încercau să comercializeze circa 300 de comprimate de ecstasy într-o pizzerie din oraş. Operaţiunea a fost executată de lucrători ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Harghita, în colaborare cu specialiştii brigăzii de profil din Tg-Mureş şi cu procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

Carantină din cauza rabiei la Reghin

Autorităţile sanitar-veterinare din muncipiul Reghin au instituit carantină de gradul trei, după ce în comuna învecinată Batoş s-a confirmat un caz de rabie la un motan. În urma anchetei întreprinse s-a constatat că animalul turbat a intrat în contact cu mai multe persoane. Acestea au fost trimise la centrul de vaccinare antirabică.
De asemenea, autorităţile sanitar-veterinare au instituit starea de carantină de gradul trei pe o suprafaţă de 30 de km în jurul focarului.

Flutur cere veterinarilor din Suceava să dea dovadă de fermitate

Ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, a dat asigurări veterinarilor suceveni că vor avea tot sprijinul său în derularea activităţilor, dar în acelaşi timp le-a cerut să dea dovadă de fermitate şi să lase jumătăţile de măsură, pentru a se crea o piaţă curată în ceea ce priveşte procesarea produselor de origine animală şi non-animală.

SDEE Arad, acţionată în instanţă pentru un câine mort

Sucursala de Distribuţie a Energiei Electrice Arad riscă să fie acţionată în instanţă, după ce câinele unui arădean a murit electrocutat în plin centrul municipiului. Câinele scos la plimbare de stăpânul său a murit miercuri seara pe o strada din apropierea interesecţiei din zona Podgoria. Arădeanul a intenţionat să intre într-o alimentară, aşa că a legat câinele de un stâlp electric, dar nu a observat că lângă el erau fire electrice căzute şi neizolate.

Videanu amână soluţionarea cererilor de retrocedare

Aproximativ 35.000 de proprietari mai au de aşteptat ani de zile până când Primăria Capitalei le va da înapoi proprietăţile confiscate. Asta, pentru că nici primăria nu ştie ce patrimoniu are. De 8 ani, primarii şi mai ales funcţionarii municipalităţii au refuzat să aplice Legea nr. 213 / 1998 şi să delimiteze patrimoniul public de cel privat ale oraşului.

70 de familii riscă să îşi piardă apartamentele din cauza datoriilor la apă

Aproximativ 70 de familii din municipiul Botoşani riscă să rămână în stradă după ce societatea Apa Grup a decis să le scoată la vânzare locuinţele pentru recuperarea datoriilor acumulate la facturile pentru apă-canal. Potrivit directorului comercial al SC APA Grup, Cristian Romanovschi, cei 70 de clienţi au fiecare datorii cuprinse între 20 şi 70 de milioane, valoarea totală a facturilor acestora fiind de 1,5 miliarde de lei. El susţine însă că atunci când aceştia au fost daţi în judecată nu a contat valoarea datoriilor ci vechimea lor.