Sondaj: Piedone - 86% intenţie de vot la sectorul 4, Onţanu şi Chiliman 71%

Un sondaj realizat de 'Avangarde Grupul de Studii Socio-Comportamentale' arată intenţia de vot pentru primarii din sectoarele 1,2,3,4,5,6 variază între 58% şi 86%, în timp de edilul sectorului 6, Cristian Poteraş, are doar 40% .

În sectorul unu, casa de sondare a efectuat 232 de chestionare, marja de eroare fiind de 6,4%. 71% dintre repondenţi au spus că ar vota cu actualul edil, Andrei Chiliman, 13% ar vota cu pesedistul Dan Tudorache, 8% cu pedelistul Vasile Gherasim. De remarcat că patronul Realitatea TV, Elan Schwartzenberg, este cotat cu 6% intenţie de vot. 2% ar vota cu altcineva.

Pentru sectorul 2 au fost realizate 352 de chestionare, marja de eroare fiind 5,2%. 71% dintre repondenţi spun că votează cu actualul edil Neculai Onţanu. Liberalul Cristian Popescu este cotat cu 17%, pesedistul Georgian Pop cu 7%, iar fostul lider PC al sectorului Bogdan Diaconu, actualmente în PSD, are 4%. 1% spun că ar vota cu altcineva.

Pentru sectorul 3 au fost realizate 398 chestionare, marja de eroare fiind 4,9%. 64% dintre cetăţenii chestionaţi afirmă că ar vota cu Liviu Negoiţă, primarul în funcţie. 19% îl indică pe liberalul Mircea Diaconu, 12% pe pesedistul Robert Negoiţă, 4% pe conservatorul Dumitru Pelican, iar 1% spun că ar vota cu Constantin Ceausi.

În sectorul 4 au fost realizate 330 de chestionare, marja de eroare fiind 5,4%. 86% declară că ar vota cu Cristian Popescu Piedone, în timp ce 9% ar vota cu Mircea Diaconu, iar 5% spun că vor vota cu altcineva.

În sectorul 5 au fost realizate 312 chestionare, marja de eroare fiind 5,5%. 58% dintre repondenţi ar vota cu actualul primar, Marian Vanghelie. Liberala Alina Gorghiu este cotată cu 30%, Sergiu Andon (PC) cu 6%, pedelistul Ştefan Pirpiliu ar fi votat de 4%, iar două procente spun că ar vota cu alt candidat.

În sectorul 6 au fost făcute 380 de chestionare, iar marja de eroare este 5%. Aici se înregistrează o situaţie diferită de restul sectoarelor, deoarece primarul în exerciţiu, pedelistul Cristian Poteraş are sub 50% din preferinţele cetăţeneşti, mai precis 40%. Conservatorul Ştefan Florescu are ca intenţie de vot 28%, în timp ce pesedistul Gabriel Mutu are 17%. Liberalul Rareş Mănescu ar fi votat de 14%. Un procent dintre repondenţi l-a indicat pe Constantin Tonescu. Aşadar, dintre toţi primarii în funcţie, doar poziţia lui Poteraş pare periclitată de adversari.

domeniu: 
categorie: