Soprana Mariana Stoica a încetat din viaţă

Sâmbătă 31 ianuarie 2009, la ora 10 dimineaţă, s-a stins din viaţă soprana Mariana Stoica, la vârsta de 75 de ani – anunţă Opera Naţională din Bucureşti.

Corpul neînsufleţit al artistei este depus la capela parohiei Doamna Oltea, din str. Barbu Văcărescu nr. 46, sector 2, Bucureşti, unde, luni 2 februarie, la ora 14,00, se va oficia slujba de înmormântare. Înhumarea va avea loc la cimitirul Ghencea Civil.

mariana stoica 
Foto: Mariana Stoica

Mariana Stoica şi-a început cariera artistică în 1962 la Opera Română din Cluj-Napoca, unde a interpretat roluri solistice până în 1968, când s-a transferat la Opera Română din Bucureşti, astăzi Opera Naţională din Bucureşti. De-a lungul întregii sale cariere, până în anul 1986, când s-a retras din activitate, artista a interpretat un vast repertoriu de opera.

Dintre rolurile sale amintim: Leonora din „Trubadurul”, Desdemona din „Otello”, Dona Elvira din „Ernani”, Aida din opera omonimă, Amelia din „Bal mascat” de Giussepe Verdi; Floria Tosca din „Tosca”, Manon din „Manon Lescaut”, Mimi din „Boema”, Prinţesa Turnadot din „Turandot” de Giacomo Puccini; Santuzza din „Cavaleria rusticana” de Pietro Mascagni; Charlotte din „Werther” de Jules Massenet; Micaela din „Carmen” de  Georges Bizet; Elsa din „Lohengrin”, Elisabeth şi Venus din „Tannhäuser” – Richard Wagner.

domeniu: 
categorie: