Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Sorin Roşca Stănescu demască 'o gravă dezinformare de presă'

Într-un comunicat dat publicităţii, Sorin Roşca Stănescu, preşedintele Grupului de Presă Ziua şi al Trustului Global, acuză cotidianul 'Evenimentul zilei' că a publicat, joi, 3 iunie, informaţii false legate de o presupusă implicare a sa în campania electorală a candidatului PSD la primăria sectorului 2, Neculai Onţanu. 'În Evenimentul Zilei de ieri se face afirmaţia că, citez, 'Pentru candidatul PSD, Neculai Onţanu, a lucrat o societate la care acţionari sunt directorul ziarului ZIUA, Sorin Roşca Stănescu, şi Asociaţia Salariaţilor de la SNP Petrom'. Facem precizarea, în numele Grupului de Presă Ziua, că această informaţie, oferită opiniei publice, reprezintă un act de intoxicare şi o gravă încălcare a Codului Deontologic. Într-o pagină dedicată neregulilor electorale se sugerează, nici mai mult nici mai puţin, că, împreună cu Asociaţia Salariaţilor Petrom, ne-am fi implicat, pentru a sprijini un candidat. În realitate, nu ne ocupăm de strategii electorale şi nu am încheiat nici un fel de înţelegere, scrisă sau nescrisă, cu vreun candidat sau partid. Singura intervenţie pe care o avem se limitează strict la monitorizarea campaniei electorale şi difuzarea de publicitate electorală, contra cost, pe baza unor contracte la vedere. Machetele de publicitate electorală, inclusiv cele cu Onţanu, au apărut nu numai în Ziua, ci şi în Evenimentul Zilei şi alte publicaţii.

Care este, totuşi, originea respectivei insinuări? Evenimentul Zilei porneşte de la un document, emis de 'Institutul pentru Politici Publice Bucureşti', care analizează transparenţa relaţiei partid-candidat-firmă-fundaţie. În acest document, se arată că există o relaţie contractuală între tipografia Ziarului Ziua şi candidatul PSD pentru Sectorul 2 din Bucureşti. Pe scurt, contra cost şi în condiţii pur comerciale, am tipărit, pentru acesta, o parte dintre broşuri. Informăm opinia publică asupra faptului că tot tipografia noastră a tipărit afişe electorale, la fel de legal şi tot în condiţii de transparenţă totală sub aspect comercial şi pentru candidatul PD Anca Boagiu şi pentru candidatul PNL Andrei Chiliman.

Procedând incorect, Evenimentul Zilei, condus de Cornel Nistorescu, cel căruia, din motive asemănătoare, Ion Cristoiu i-a dedicat un strălucit pamflet, a utilizat o informaţie total inofensivă şi deloc acuzatoare la adresa noastră, pentru o insinuare menită să aducă atingere credibilităţii Grupului de Presă Ziua şi o gravă jignire la adresa salariaţilor Petrom.

Deşi nu este pentru prima dată când Evenimentul Zilei procedează astfel în raport cu Ziua, sperăm să fie ultima dată. Aşteptăm cu încredere scuzele lui Cornel Nistorescu.

Preşedintele Grupului de Presă Ziua
Preşedintele Trustului Global
Sorin Roşca Stănescu'

domeniu: