Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Specialişti europeni plănuiesc reabilitarea Parcului Rozelor din Timişoara

Specialişti din cinci ţări (Italia, Belgia, Franţa, Luxemburg, Lituania) sunt aşteptaţi, în luna octombrie, în Timişoara, pentru analiza Parcului Rozelor şi reabilitarea acestuia, informează corespondentul Amos News.

Parcul Rozelor constituie un obiectiv emblematic pentru Timişoara, chiar dacă în prezent nu mai are valoarea deosebită a florilor care i-au adus faima.

Înfiinţat între anii 1928-1931 printr-o colaborare între Primăria timişoreană, Societatea Amicii Rozelor şi familia Muhle cu o subscripţie publică de peste 1.000.000 lei aur (azi peste 2 milioane de dolari), Parcul Rozelor a fost una din realizările de excepţie ale urbei.

În timpul războiului a fost distrus în mare parte şi a fost refăcut după 1970, dar fără să mai prezinte valoroşii trandafiri - cele peste 2.000 de soiuri de la înfiinţare.

Acum, parcul nu are canalizare, iluminatul este necorespunzător, aleile s-au degradat vizibil etc., iar acum 3 ani Primăria a demarat o serie de acţiuni, pentru reabilitare şi modernizare.

Astfel, s-a constituit un comitet ad-hoc format din reprezentanţi ai societăţii civile şi universităţilor timişorene, s-au făcut demersuri pentru introducerea Parcului Rozelor într-un circuit european. Primarul Gheorghe Ciuhandu a dat exemplul Capitalei, care a obţinut pentru modernizarea şi dezvoltarea turistică a unor parcuri (Cişmigiu, Carol, Tineretului, Herăstrău) 13,1 milioane euro, din care 5 milioane euro fonduri Phare. Pentru a accesa fonduri europene pentru modernizare este necesar un studiu de fezabilitate, care a fost realizat de municipalitate.

domeniu: 
categorie: 
Autor: