Spectacolul lui Silviu Purcărete, aplaudat în picioare la Varşovia

Spectacolul Teatrului Naţional din Craiova, Cum doriţi sau Noaptea de la spartul târgului, regizat de Silviu Purcărete, a fost prezentat la sfârşitul săptămânii trecute la Varşovia, în cadrul Întâlnirii Teatrelor Naţionale, festival internaţional la care au mai participat spectacole produse pe mari scene mondiale, precum Comedia Franceză din Paris, Piccolo Teatro din Milano, Burgtheater din Viena sau Teatrul Alexandrinski din Sankt Petersburg.

Wajda-Craiova

Cele două reprezentaţii s-au jucat cu casa închisă şi au atras nume mari ale teatrului şi filmului poloneze, regizori, actori, cronicari şi directori de teatru. Printre cei care şi-au exprimat fără rezerve entuziasmul a fost şi marele regizor Andrzej Wajda. La sfârşitul spectacolului, aplauzele şi ovaţiile au răsunat minute în şir, fiind una dintre foarte rarele seri, după cum a mărturisit Jan Englert, directorului Teatrului Naţional, în care exigentul public varşovian onorează o montare, poloneză sau străină, în acest fel.
Cum doriţi sau Noaptea de la spartul târgului, care a fost prezentat la Varşovia cu sprijinul Insitutului Cultural Român, a mai fost prezent în Polonia în anul 2006, la Festivalul „Shakespeare” de la Gdañsk, unde a luat premiul special al juriului.    

domeniu: 
categorie: