Speranţa Maria Ianculescu prezentă azi, în calitate de invitat de onoare, la Romexpo

În cursul zilei de astăzi, Speranţa Maria Ianculescu, ministrul Mediului şi Gospodăririi Apelor a participat la Romexpo, în calitate de invitat de onoare, la ceremonia de deschidere a celei de-a XI-a ediţii a expoziţiei internaţionale de echipamente şi tehnologii pentru protecţia mediului ROMENVIROTEC şi la cea de-a XIII-a ediţie a expoziţiei internaţionale specializate de aparatură şi instrumente de control ROMCONTROLA. La acest eveniment Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor este prezent printr-un stand ce expune activitatea si preocuparile din domeniul protectiei mediului. In cadrul acestui stand au fost prezentate si o serie de institutii din subordinea M.M.G.A, printre care: A.N. “Apele Romane”, Institutul National de Meteorologie, Hidrologie si Gospodarirea Apelor, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Protectia Mediului - ICIM Bucuresti. De asemenea, la stand a participat si Aquaproiect S.A., unitate ce are ca profil studiile si proiectarea in domeniul gospodaririi apelor si ingineriei mediului.

Cu ocazia acestui eveniment, Speranta IANCULESCU, ministrul Mediului si Gospodaririi Apelor a declarat:

“Ministerul se afla in plin proces de negociere cu Uniunea Europeana pentru Capitolul 22 - “Protectia Mediului”, si in acest sens expozitia de fata este binevenita. Participarea celor 180 de firme din 17 tari a demonstrat interesul manifestat fata de tehnologiile de ultima ora, atat de necesare in domeniul protectiei mediului.

Ministerul Mediului si Gospodarii Apelor doreste si sprijina aplicarea tehnologiilor noi, “curate” din punct de vedere al protectiei mediului, si este implicat in dezvoltarea acestora la nivel national, prin institutele de cercetare si proiectare aflate in coordonarea sa. De asemenea, as dori sa subliniez importanta unei astfel de manifestari si sa confirm disponibilitatea totala a Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor de a sprijini, colabora si coopera cu toate institutiile implicate in dezvoltarea tehnologiilor, echipamentelor si instrumentelor in domeniul protectiei mediului.”

In cadrul standului Ministerului Mediului si Gospodaririi Apelor sunt prezentate informatii despre Sistemul Meteorologic Integrat National (SIMIN), Sistemul automat de avertizare in caz de inundatii si poluari accidentale (DESWAT), Sistemul integrat de management al resurselor de apa (WATMAN), Modelul de prognoza a propagarii poluantilor (WATPOL), informatii despre Centrul National de Prognoza si Centrele Regionale de Prognoza precum si diferite studii de cercetare din domeniul protectiei mediului si al gospodaririi apelor.

domeniu: 
categorie: