Steaua Bucureşti a câştigat Cupa Challenge!

Echipa masculină de handbal Steaua Bucureşti a câştigat sâmbătă Cupa Challenge, după ce a învins într-un meci dificil formaţia portugheză Sporting Club Horta. Scorul victoriei a fost 34-27 (15-12), într-un meci de manşă a doua a finalei. Partida s-a disputat la Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu" din Capitală. În meciul tur, Horta câştigase cu scorul de 26-21.

Handbaliştii stelişti au condus tot meciul pe tabela de marcaj, dar la diferenţe destul de mici, care au ţinut în priză spectatorii din tribune.

În final Steaua a câştigat o victorie foarte importantă pentru handbalul masculin românesc. România cucereşte astfel ambele Cupe Challenge ale acestui sezon, atât la masculin, cât şi la feminin, unde finala se va juca între Rulmentul Braşov şi Tomis Constanţa.

"Dacă fotbaliştii stelişti n-au putut să ajungă în finala Cupei UEFA, au şi ei 50% din cupa noastră. Le mulţumim că au fost aproape de noi, pentru că şi ei au muncit şi au făcut un lucru mare. Le mulţumesc lui Marius Lăcătuş şi Gigi Becali că au fost aproape de noi. Mulţumim întregii naţiuni şi oferim cupa tuturor românilor, indiferent dacă ţin cu Steaua, Dinamo sau Rapid. Azi am luptat pentru România", a spus Viorel Mazilu, căpitanul echipei Steaua.

Antrenorul Vasile Stângă a declarat: "Este victoria noastră, a tuturor românilor, e un moment extraordinar, nu mai am cuvinte. Sunt convins că s-au uitat foarte mulţi români la meci şi dedicăm cupa tuturor iubitorilor de handbal şi nu numai. O parte din ea o dedicăm fotbaliştilor de la Steaua. Dacă şi noi, pe vremea noastră, am fi avut un asemenea public şi atmosferă eram campioni mondiali. Mai am acest nucleu de echipă încă un an şi sper că acum vor veni la echipă sponsori adevăraţi, ca să câştigăm campionatul şi să facem o echipă de Liga Campionilor".

Marcatorii echipei Steaua au fost:

Alin Şania - 11 goluri,
Viorel Mazilu - 7 goluri - căpitanul echipei
Marius Novanc - 6,
Iulian Stamate - 2,
Andrei Cian - 2,
Bogdan Voina - 2,
Mihuţ Pancu - 2,
Cristian Gheorghe - 1,
Ovidiu Mihăilă - 1.

În afară de aceştia din lotul care a adus victoria au mai făcut parte:

Ştefan Laufceac - portar
Ionuţ Ciobanu - portar,
Alexandru Petre,
Cristian Preda,
Marian Răpciugă,
Adrian Vasile,
Claudiu Vărzaru,
Marius Tudor,
Claudiu Stan,
Ştefan Birtalan jr.

Preşedintele FR Handbal, Cristian Gaţu, a spus că e fericit, deşi are această stare, doar o dată pe an, când îşi serbează ziua de naştere. "Doar când e ziua mea sunt fericit. Dar acum simt la fel şi îmi doresc din tot sufletul să fie la fel în lunile mai şi iunie, când ambele echipe naţionale de seniori vor juca meciuri de calificare la Campionatul European şi Campionatul Mondial", a declarat Cristian Gaţu, preşedintele FR Handbal.

Secretarul general al Federaţiei Europene de Handbal (EHF), Laszlo Sinka, şi Cristian Gaţu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal, i-au premiat aseară pe jucătorii Stelei cu medaliile de aur, în ropotele de aplauze şi ovaţiile a peste 5.000 de spectatori, printre care s-au aflat şi nume marcante: consilierii de stat Octavian Belu şi Mariana Bitang, echipa de fotbal a Clubului Steaua, oficiali ai clubului - Mihai Stoica, Marius Lăcătuş, Gigi Becali, fostele canotoare Elisabeta Lipă şi Doina Ignat, înotătoarea Camelia Potec şi mulţi alţii.

Gigi Becali a promis o primă de 20.000 de dolari handbaliştilor pentru acest succes.

domeniu: 
categorie: 
Autor: