Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Ştire

Vine Anul Nou

Anul Nou a devenit zi de sărbătoare recunoscută de biserică în 487, când se celebra Circumcizia pruncului Isus, devenind general recunoscută în 1500, la introducerea calendarului gregorian. La acea vreme, calendarul iulian era din nou desincronizat, plasând ziua de 1 ianuarie cu 13 zile mai târziu.

Obiceiuri de Anul Nou

Cumpăna dintre ani este şi un prilej de a afla ce schimbări aduce Anul Nou. Oamenii folosesc acest moment pentru prognozarea vremii sau a recoltelor viitoare şi pentru aflarea norocului. Fiecare zonă a ţării are repertoriul obiceiurilor de Anul Nou propriu, dar cel mai bogat în manifestări folclorice este cel din Bucovina.

Circulaţie îngreunată pe DN1 Bucureşti - Braşov

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române vă informează că la această oră (11.30), traficul rutier pe DN1 Bucureşti - Braşov se desfăşoară cu dificultate din cauza numărului foarte mare de autovehicule care se îndreaptă către staţiunile montane de pe Valea Prahovei. Traficul se desfăşoară cu viteză redusă în zonele Bărcăneşti, Comarnic, Sinaia şi Buşteni.

Cvadrupla medaliată olimpică Angela Ruggiero se retrage

Cvadrupla medaliată olimpică la hochei pe gheaţă, Angela Ruggiero, a anunţat că se retrage.

Angela Ruggiero are 31 de ani. Este absolventă a Universităţii Harvard, fosta jucătoare va deveni membră a Comitetului internaţional olimpic (CIO), în Comisia sportivilor.
Sportiva are o vechime de 16 ani în echipa reprezentativă de hochei pe gheaţă a SUA. 

Cel mai mare cabaret al lumii, de Revelion, la TV5 Monde

TV5 MONDE pregăteşte pentru 31 Decembrie cele mai bune emisiuni francofone de divertisment, subtitrate în limba română. Spectacole de teatru şi de circ, concerte, gastronomie, cinema, emisiuni speciale în culorile francofoniei, pe parcursul întregii zile. Super-show-ul Le plus grand cabaret du monde sur son 31 - cel mai mare cabaret al lumii, serialul de animaţie Le petit prince / Micul prinţ, şi un excelent cocktail de umor - Le btisier de la RTBF, sunt trei dintre cele mai bune emisiuni de sâmbăta asta.

Alertă privind o posibilă erupţie vulcanică în Alaska

Institutul american de geofizică USGS a lansat o alertă, joi, pentru vulcanul Cleveland din Insulele Aleutine, situat la aproximativ 1.500 de kilometri de Anchorage, principalul oraş din Alaska, din cauza unei 'explozii singulare', informează CNN.

"Datele oferite de satelit arată că a fost o singură explozie", dar "ar putea avea loc mai multe explozii subite care să producă cenuşă, însoţite de erupţii care să depăşească înălţimea de şase kilometri deasupra nivelului mării", informează USGS şi Observatorul vulcanic din Alaska.

Lady Gaga va da startul numărătorii inverse din Time Square

Lady Gaga a fost aleasă să dea startul numărătorii inverse de Anul Nou din Time Square - New York. Gaga va participa la concertul Dick Clark's New Year's Rockin' Eve care va avea loc pe 31 decembrie în Time Square din capitale americană.

Lady Gaga a fost aleasă de primarul New Yorkului, Michael Bloomberg, să apese pe butonul care dă startul numărătorii inverse de Anul Nou şi a coborârii globului luminat Waterford Crystal.