Ştrandul Tineretului din Caransebeş - sursă de profit pentru un consilier local

După ce a încasat ani buni taxe şi beneficii de pe urma Ştrandul Tineretului din Caransebeş, un consilier local a decis că este momentul să mai câştige un ban de pe urma ştrandului. După ce a folosit Ştrandul Tineretului câţiva ani buni plătind pentru aceasta o chirie de 1100 de dolari pe an şi încasând taxe de intrare, de închiriere şi altele, S.C. West Gaşpar Group (firmă ce a aparţinut şi încă aparţine actualului consilierul local PD, Teodor Gaşpar), odată cu încheierea contractului de închiriere, a cerut sa-i fie înapoiată de Primărie suma de 230 de milioane de lei vechi. În opinia sa, banii au fost cheltuiţi pentru diferite amenajări şi lucrări de investiţii ale ştrandului.

Suma de 23050 RON pentru care au fost prezentate acte în regulă cu deviz de cheltuieli ca la carte, ar fi fost investiţii în baza turistică şi nu în lucrări de întreţinere.

Cererea firmei consilierului local a fost aprobată iar banii urmează să fie viraţi în conturile S.C. West Gaşpar Group.

Aceeaşi manevră a mai fost făcută de aceeaşi societate comercială şi în timpul legislaturii trecute, dar atunci cererea a fost respinsă pe motiv că lucrările au fost de reparaţii şi întreţinere şi nici de cum de investiţii.

Aici mai trebuie adăugat faptul că an de an la Ştrandul Tineretului din Caransebeş se organizează aşa zisele ,,Serbări ale verii” – manifestare ce ţine câte o săptămână şi se bucură de prezenţa a sute de mii de participanţi, ceea ce înseamnă potenţiali clienţi şi plătitori de bilete de intrare.

Cu toate acestea, proiectul a trecut prin Consiliul Local ,,ca pe apă” fiind votat inclusiv de consilierii PSD, adică ai opoziţiei. Singurul care s-a abţinut de la vot a fost consilierul PSD Valentin Dascălu, fost viceprimar în legislatura trecută.

domeniu: 
categorie: