Studenţi de la Harvard fac studii de piaţă în România

Prefectul Radu Catalin Mardare s-a intalnit la sediul Prefecturii cu un grup de studenti de la Universitatea Harvard din Boston care vor efectua un studiu de piata in domeniul industriei textile si a confectiilor. Ei vor face acelasi studiu la Timisoara si Bucuresti, urmarind impactul, gradul de competitivitate si potentialul existent pentru piata internationala.'Toti suntem studenti la un curs de business de dezvoltare internationala, care se desfasoara in cadrul universitatii. Prin aceste vizite de cunoastere, urmarim pe de o parte, competitivitatea nationala si industriala si modul Romaniei de a intra in competitie cu alte tari, iar pe de alta parte proiectul pe care incercam sa-l realizam va oglindi si industria textila din Romania in competitie cu alte industrii din lume', a declarat in conferinta de presa, Manuel Costescu, student din Sibiu la Universitatea Harvard.

Ceilalti membri ai grupului sunt din Austria si SUA. Timp de doua zile vor vizita fabricile de confectii si textile. In urma cu o luna, prefectul Mardare, a avut o intalnire cu Dan Dimancescu, cetatean cu dubla cetatenie romano-americana, om de afaceri, interesat sa investeasca in mediul de afaceri bacaun.

Dan Dimancescu, a fost profesor asociat la Universitatea Harvard si a propus profesorilor facultatii de afaceri sa aduca in Romania grupe de studenti si profesori asociati care sa faca studii de caz pe cele mai reprezentative sectoare ale economiei. Pentru judetul Bacau, un interes deosebit il au S.C.

AEROSTAR S.A. si AEROPRTUL INTERNATIONAL, care vor beneficia de astfel de studii. Se va identifica mai usor potentialul economic al judetului Bacau si vor putea fi atrasi mai usor investitorii straini, interesati sa deruleze afaceri in aceasta zona.

domeniu: 
categorie: