Subiectele serii de Joi, 29 Decembrie 2011

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

 Preşedintele Traian Băsescu, apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor
Preşedintele Traian Băsescu a primit din partea medicilor calificativul apt din punct de vedere medical pentru îndeplinirea atribuţiilor de serviciu.Potrivit medicilor de la Spitalul Militar Central "Carol Davila", şeful statului nu suferă de nicio afecţiune care să îi pună în pericol starea fizică, psihică sau viaţa. Preşedintele a făcut aceste analize, în baza unei decizii CSAT de acum 5 ani. Atunci s-a stabilit că şeful statului trebuie să facă anual un control medical amănunţit la Spitalul Militar. Rezultatele sunt analizate de o comisie formată din treisprezece medici specialişti. (TVR 1)

Angajaţii ENEL au descoperit branşamente ilegale la hotelul Histria
Acuzaţii grave planează asupra omului de afaceri George Bosânceanu, al cărui hotel din staţiunea Mamaia este dărâmat în aceste zile de autorităţi. Angajaţii ENEL au suspiciuni că imobilul era branşat ilegal la reţeaua electrică. Cel acuzat spune că a avut unele probleme cu panoul electric, însă exclude furtul de curent. Printre buldozerele care transportă tonele de moloz rezultate în urma demolării unei părţi a hotelului din Mamaia, mai mulţi angajaţi ENEL fac verificări la panourile electrice din apropiere. Au informaţii că o parte din curentul care alimenta hotelul era furat. Mai multe ore au căutat angajaţii ENEL firul problemă, fără succes însă. Au conchis că în timpul demolărilor acesta ar fi fost rupt de utilaje. Proprietarul hotelului, George Bosânceanu, spune că se judecă pentru o factură mai veche cu cei de la ENEL, dar nici vorbă de furt de curent. Procurorii Parchetului Tribunalului Constanţa spun că hotelul din staţiunea Mamaia, care aparţine omului de afaceri George Bosânceanu, va fi demolat parţial, pentru că zeci de camere au fost ridicate fără autorizaţie. Bosânceanu susţine însă că întreaga acţiune este un abuz. (Neptun TV)

Sorin Apostu nu mai cheltuise din salariul de primar din Septembrie 2010, potrivit rechizitoriului
Primarul suspendat al Clujului Sorin Apostu nu şi-a ridicat salariul de primar din septembrie 2010, conform rechizitoriului procurorilor DNA Cluj.Conform rechizitoriului procurorilor DNA Cluj, în cursul urmăririi penale au fost solicitate instituţiilor bancare extrasele de cont privind conturile deschise pe numele lui Sorin Apostu şi al Monicăi Apostu."S-a constatat astfel că, deşi veniturile lunare ale inculpatului Apostu Sorin sunt la un nivel mediu, acesta nu a efectuat nicio extragere din cont în ultimul an. Astfel, ultima ridicare de numerar din salariu a fost efectuată de inculpat la data de 25 septembrie 2010, ceea ce denotă că acesta se baza pe alte venituri decât cele salariale pentru asigurarea traiului zilnic", se arată în rechizitoriu.Primarul suspendat al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, dar şi soţia acestuia, avocatul Monica Apostu, şi oamenii de afaceri Călin Stoia şi Aspazia Droniuc au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, joi, pentru fapte de corupţie, dosarul fiind trimis spre judecare la Curtea de Apel Cluj. (Realitatea TV)

De astăzi, începe "vânătoarea" audio-video pe autostrada Bucureşti-Piteşti. Poliţiştii vor înregistra discuţiile cu şoferii
Atenţie ce discuţii purtaţi cu poliţiştii de la Rutieră. De astăzi, începe vânătoarea rutieră audio-video, pe autostrada Bucureşti-Piteşti.Inspectoratul General al Poliţiei Române a achiziţionat anul acesta dispozitive de înregistrare audio şi video care au fost deja montate pe maşinile de poliţie rutieră. Poliţiştii vor avea lavaliere cu ajutorul cărora vor fi înregistrate discuţiile purtate cu şoferii, iar un dispozitiv din maşină va filma totul. Asta pentru a asigura că încercările de dare şi luare de mită vor trece în domeniul trecutului. Astfel de dispozitive sunt folosite de poliţiştii americani, germani, olandezi, englezi şi nu numai. (Antena 3)

Limitele de despagubire ale poliţelor RCA vor creşte cu peste 30% de la 1 ianuarie
Limitele de despăbubire ale poliţelor auto RCA vor creşte de la 1 ianuarie cu 33,3%, la un milion de euro, în cazul daunelor materiale din accidente rutiere, şi cu 42,9%, la 5 milioane de euro, pentru vătămări corporale şi decese, potrivit normelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA).În acest an, despăgubirea maximă pentru daune materiale se ridică la 750.000 euro, indiferent de numărul părţilor implicate în accidentul rutier.Pentru vătămări corporale şi decese, limita de dspăgubire pentru 2011 a fost stabilită la 3,5 milioane de euro.Asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este un contract prin care persoanele prejudiciate în urma unui accident rutier produs din vina conducătorului auto asigurat primesc despăgubiri pentru daunele materiale şi/sau vătămările corporale suferite.Scopul poliţei este ca persoanele păgubite să primească obligatoriu despăgubiri pentru daunele suferite, independent de situaţia materială a celui care a produs paguba.(Money.ro)

domeniu: 
categorie: