Subiectele serii de Luni, 26 Decembrie 2011

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Trafic infernal pe Valea Prahovei. Se circulă în coloană pe ambele sensuri de mers
A început nebunia pe Valea Prahovei. DN 1 este aglomerat, luni după-amiază, iar în zona staţiunilor de pe Valea Prahovei se circulă în coloană, pe ambele sensuri de mers.

Potrivit Poliţiei Rutiere, circulaţia pe DN1 1 se desfăşoară în coloană, în zona staţiunilor prahovene Sinaia şi Buşteni.

Pe sensul de mers Ploieşti - Braşov, s-au format coloane de maşini pe o distanţă de aproximativ trei kilometri.

Între Sinaia şi Buşteni, autoturismele circulă bară la bară cu viteză redusă, însă nu se înregistrează blocaje în trafic.

Şi pe sensul de coborâre dinspre munte drumul este aglomerat. Viteza de deplasare este însă ceva mai mare, iar distanţa pe care se întinde coloana de maşini este mai mică.

Staţiunile montane de pe Valea Prahovei sunt pline până la refuz de turişti, în perioada Crăciunului. (Antena3)

 

Regele Mihai:Diferenţele dintre Hitler şi Mussolini erau mari. Mussolini era mai cald
Mihai I, ultimul rege din România, singurul supravieţuitor al şefilor de stat din Europa de la al Doilea Război Mondial, este martorul puţin cunoscut, dar excepţional, al uneia dintre perioadele cele mai tragice din istoria recentă în Europa, scriu jurnaliştii de la El Pais, într-un interviu făcut realizat cu Regele Mihai I la reşedinţa Majestăţii Sale din Elveţia.Jurnaliştii spanioli l-au găsit pe Regele Mihai I în cabana sa din apropiere de Geneva, în Elveţia, într-o dimineaţă de noiembrie. "Cabana lui Mihai I este mărginită de pajişti verzi pajişti verzi, într-un sat de pe malul lacului Geneva, Aubonne, la o jumătate de oră distanţă de Geneva. Mihai Hohenzollern-Sigmaringen, Regele Mihai I de România, ne-a întâmpinat în hol, înalt şi slab. Poartă pantaloni şi sacou întuneric carouri, potrivite cu cravata. Ochii albaştri sunt în alertă în continuare, în ciuda faptului că la 25 octombrie a împlinit 90 de ani", descriu jurnaliştii de la El Pai întâlnirea cu Regele.

Regele Mihai I a abdicat la 30 decembrie 1947. România a devenit aceeaşi noapte o republică socialistă condusă de un partid comunist la ordinele Moscovei. Câteva zile mai târziu, tânărul rege a părăsit ţara împreună cu mama sa, Regina Elena, o mână de funcţionari, patru maşini şi câteva lucruri. (RTV)

 

Jurnaliştii spanioli l-au găsit pe Regele Mihai I în cabana sa din apropiere de Geneva, în Elveţia, într-o dimineaţă de noiembrie. "Cabana lui Mihai I este mărginită de pajişti verzi pajişti verzi, într-un sat de pe malul lacului Geneva, Aubonne, la o jumătate de oră distanţă de Geneva. Mihai Hohenzollern-Sigmaringen, Regele Mihai I de România, ne-a întâmpinat în hol, înalt şi slab. Poartă pantaloni şi sacou întuneric carouri, potrivite cu cravata. Ochii albaştri sunt în alertă în continuare, în ciuda faptului că la 25 octombrie a împlinit 90 de ani", descriu jurnaliştii de la El Pai întâlnirea cu Regele.

Regele Mihai I a abdicat la 30 decembrie 1947. România a devenit aceeaşi noapte o republică socialistă condusă de un partid comunist la ordinele Moscovei. Câteva zile mai târziu, tânărul rege a părăsit ţara împreună cu mama sa, Regina Elena, o mână de funcţionari, patru maşini şi câteva lucruri.(TVR)

 

In timp ce Kim Jong-Un preia conducerea tarii, fratele sau mai mare intra sub protectia Chinei
O delegatie sud-coreeana s-a intalnit, luni, cu noul lider nord-coreean Kim Jong-Un, in cursul unei vizite la Phenian pentru aducerea unui ultim omagiu lui Kim Jong-Il, informeaza AFP.
Lee Hee-Ho, vaduva fostului presedinte sud-coreean Kim Dae-Jung, si presedintele grupului Hyundai, Hyun Jung-Eun, i-au prezentat condoleante lui Kim Jong-Un la Palatul Memorial Kumsusan, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului sud-coreean al Reunificarii.

Fiul cel mare al fostului lider nord-coreean Kim Jong-Il a sosit la Beijing si a fost plasat sub protectie chineza, informeaza agentia de presa sud-coreeana Yonhap, citata de AFP.

Potrivit Yonhap, citand o sursa bine-informata despre activitatile lui Kim Jong-Nam, a comunicat ca acesta a venit la Beijing de la Macao in urma cu cateva zile si a fost plasat sub protectie chineza. (ProTV)

 

Circa 2.500 de muncitori în construcţii din România şi Bulgaria vor lucra în 2012 în Israel
Autorităţile israeliene au semnat recent două acorduri bilaterale cu România şi Bulgaria care prevăd sosirea anul viitor a circa 2.500 de muncitori pentru sectorul de construcţii din Israel, iar a altor 6.800 până la jumătatea lui 2014, potrivit site-ul israelian ynetnews.com. (The Money Channel)

domeniu: 
categorie: