Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Subiectele serii de luni, 30 Noiembrie

SubiecteleSeriiPrincipalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară.

PSD şi PNL, dispuse să-i ofere lui Iohannis garanţii scrise privind funcţionarea majorităţii (Antena3)
Partidele politice care-l susţin pe Klaus Johannis pentru funcţia de premier au convenit să aibă "un acord distinct" prin care să-i ofere acestuia "garanţii cu privire la modul cum va funcţiona majoritatea parlamentară", a declarat luni, liderul social-democrat Mircea Geoană, după întrevederea avută la partlament cu edilul Sibiului şi liderul PNL, Crin Antonescu. Totodată, cei trei politicieni au decis să participe marţi la festivităţile de la Timişoara unde se va parafa şi un acord politic local, cu amendamentul că Iohannis nu este dispus să participe la mitingurile electorale ale candidatului PSD. La rândul său, Iohannis a subliniat compatibilitatea dintre el şi liderii PSD şi PNL, arătând că în prezent împreună constituie o adevărată echipă.
Pe aceeaşi temă:
Iohannis se întâlneşte cu Mircea Geoană şi Crin Antonescu
Klaus Iohannis: Putem să rezolvăm problemele pe care le are România

Ancheta în cazul bebeluşului ars: Asistenta nu este vinovată de neglijenţă în serviciu (Antena3)
Asistenta acuzată ca a uitat un bebeluş de doar 4 zile în incubator nu este vinovată de neglijenţă în serviciu! Este decizia şefilor Ordinului Asistenţilor care sunt de părere că femeia era oricum depăşită de situaţie pentru că trebuia să aibă grijă de 27 de copii, iar incubatoarele erau defecte. "Această asistentă nu se face vinovată de neglijenţă în seviciu ea facând în acea noapte lucruri care oricum îi depăşeau atribuţiile profesionale", a declarat Carmen Mazilu, preşedinte Ordinul Asistenţilor Medicali din Bucureşti. Emilia Baron avea grijă de 27 de copii aflaţi la etaje diferite. Între timp a mai asistat şi la două naşteri aşa că nu a supravegheat copiii din incubatoare. Cei de la Ordinul Asistenţilor o acuză că a încălcat, însă, codul de etică.

Rompetrol ieftineşte carburanţii cu 3 bani pe litru (Antena3)
Rompetrol Downstream va reduce, marţi, preţurile de referinţă ale carburanţilor auto cu trei bani pe litru, după ce luni a diminuat tariful la benzină cu doi bani pe litru, menţinându-l neschimbat pe cel al motorinei, a anunţat divizia de distribuţie a carburanţilor din grupul Rompetrol. Benzinele Efix 95 şi Alto 101 vor putea fi cumpărate cu 3,90 lei pe litru şi 4,51 lei pe litru. Preţurile motorinelor Efix şi Alto 55 va fi micşorat la 3,78 lei litru, respectiv 4,07 lei pe litru. Preţurile carburanţilor vânduţi în staţiile Rompetrol pot varia cu +/- 5% faţă de preţurile de referinţă.
Pe aceeaşi temă:
Rompetrol a ieftinit benzina

Aproape 3.200 de români, bolnavi de gripa porcină. Livrarea vaccinului în ţară se apropie de final (Antena3)
Virusul gripal AH1N1 afectează tot mai mulţi români. Numărul cazurilor confirmate de gripă nouă din ţara noastră a ajuns la aproape 3.200. Numai în ultimele 24 de ore au fost confirmate 82 de cazuri noi. Între timp, livrarea vaccinului către zonele de focar din ţară se apropie de final. Din cele peste un milion de doze de vaccin, produse la Institutul Cantacuzino, vor fi imunizaţi elevii, studenţii, dar şi poliţiştii, grănicerii şi cadrele medicale. În Capitală, primii care vor fi vaccinaţi sunt medicii de la Spitalul Floreasca. La Spitalul Floreasca din Capitală jumătate din cei 1.500 de medici şi asistente au acceptat imunizarea împotriva virusului gripei noi. Şi la Oradea a început imunizarea. Primii care s-au vaccinat au fost angajaţii direcţiei de Sănătate publică.
Pe aceeaşi temă:
Gripa porcină a provocat al treilea deces în România

Traian Băsescu: Le cer scuze celor 22 de milioane de români (Realitatea)
Într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor, prezidenţiabilul PD-L spune că nu poate spune că nu l-a îmbrâncit pe copilul din filmuleţul mitingului de la Ploieşti, că Monica Iacob-Ridzi ar fi trebuit suspendată din partid în vară, că este vulnerabil pe subiectul Elena Udrea şi că este perfect sănătos.
Pe aceeaşi temă:
Băsescu: Ar fi fost corect ca PDL să o suspende pe Ridzi

Băsescu: Nu am comentat filmul imediat pentru că nu aveam ochelarii la mine (Realitatea)
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru România liberă, că nu a văzut nimic pe cameră în momentul în care a vizionat caseta în care apare lovind un copil din simplul motiv că nu avea "ochelarii de distanţă"."Nu vreau să vă dau un răspuns care să pară ridicol, dar mie mi-au arătat filmul pe un ecran de cameră destul de mic. Eu port două feluri de ochelari - aceştia pentru citit şi aceştia pentru distanţă. Nu aveam la mine ochelarii de distanţă să-i pun imediat pe nas. Eu de fapt n-am văzut nimic pe cameră", a spus Traian Băsescu, în interviul acordat jurnaliştilor de la România liberă. În ceea ce priveşte avertismentul pe care Dinu Patriciu i l-ar fi dat cu o zi înainte de apariţia în presă a filmului, şeful statului a spus că "nu a ştiut nimic" de aceasta, problema privind, de fapt, staff-ul său de campanie. "N-am ştiut nimic. Asta e problema staff-ului meu de campanie. Trabuia să mă prevină. Eu m-am dus într-o emisiune-capcană neprevenit de echipa mea şi, în general, am foarte puţin timp. I-am reproşat asta staff-ului meu, dar inutil", a spus Traian Băsescu.
Pe aceeaşi temă:
Băsescu: Am analizele perfecte!

Dezbaterea dintre Geoană şi Băsescu va avea loc joi, la ora 19.00 (Realitatea)
În urma consultărilor celor două staff-uri de campanie de la sediul IPP s-a ajuns la concluzia comună ca dezbaterea dintre Mircea Geoană şi Traian Băsescu să aibă loc joi, la ora 19.00.Traian Băsescu şi Mircea Geoană se vor confrunta într-o dezbatere televizată joi seară, de la 19.00, la Palatul Parlamentului,  au declarat astăzi reprezentanţii staff-urilor de campanie ai celor doi candidaţi, Sebastian Lăzăroiu şi Victor Ponta, la finalul rundei de discuţii desfăşurate la sediul Institutului pentru Politici Publice. Întâlnirea de joi va dura între două ore şi jumătate şi trei, a anunţat directoarea IPP, Violeta Alexandru, iar potrivit lui Ponta, va fi păstrat formatul dezbaterii din turul I, pentru " a fost un format bun".
Pe aceeaşi temă:
Confruntarea dintre Băsescu şi Geoană va avea loc joi
Voinescu: Băsescu îl aşteaptă în această seară pe Geoană la o dezbatere

Un comisar cu buget cât al României: Dacian Cioloş (Realitatea)
Comisarul pentru Agricultură va avea de gestionat fonduri în valoare de peste 40 miliarde de euro, sau 41% din întregul buget al Uniunii Europene, potrivit datelor Comisiei Europene. Suma este la fel de mare ca bugetul general consolidat al României, care prevede anul acesta venituri de 36 miliarde de euro şi cheltuieli de 45 miliarde de euro. Dacian Cioloş, nominalizat de preşedintele Comisiei Europene pentru portofoliul Agriculturii, are toate şansele să treacă de audierile din Parlamentul European, dar nu are forţa de a influenţa Politica Agricolă Comună, din postura de oficial al Comisiei Europene, spun analiştii şi oficialii chestionaţi de Business Standard.
Pe aceeaşi temă:
Anastase: Nominalizarea lui Cioloş drept comisar este şi victoria lui Băsescu

Budism tibetan... made in Romania (TVR)
În comuna argeşeană Moşoaia s-a deschis primul Centru de budism tibetan din România. Un fost călugar budist, originar din Nepal, stabilit în ţara noastră de mai bine de un an, îşi doreşte să iniţieze românii în tainele culturii şi civilizaţiei tibetane, în puterea meditaţiei şi în medicina tradiţională.

Aşteptare degeaba, din noapte în zi, pentru un loc în staţiune (TVR)
Zeci de pensionari s-au înghesuit astăzi la Casa de Pensii din Craiova. Oamenii au venit cu noaptea în cap în speranţa că vor prinde un loc la tratament, anul viitor, în staţiunea preferată. Efort inutil pentru că, deocamdată, nu există un buget aprobat pentru 2010, deci nici vorbă de bilete.

domeniu: 
categorie: