Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Subiectele serii de marţi, 31 octombrie

Principalele subiecte ale zilei reflectate în ediţiile emisiunilor informative din această seară: Legea ANI, votată împotriva lui Macovei

Proiectul de lege privind Agenţia pentru Integritate a trecut de plenul Camerei într-o formă calificată drept fără putere de preşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Bogdan Olteanu, care a declarat, imediat după vot, că îşi pune speranţele în dezbaterile din Senat. Doar cinci deputaţi au votat împotriva acestui proiect de lege. 251 au votat pentru, iar unul s-a abţinut. Deputaţii urmează să dea marţi votul final în cazul proiectului de lege privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Integritate, după ce luni au terminat dezbaterile pe marginea actului normativ. Proiectul este unul extrem de controversat mai ales după ce, ministrul justiţiei Monica Macovei anunţase că are intenţia să retragă acest proiect de lege.(Antena3)

Citeşte...
PC: 'Macovei a fost înfrântă de această dată'
Legea ANI votată de PNL
Proiectul de lege privind înfiinţarea ANI a trecut de Camera Deputaţilor
Deputaţii votează ANI
PC: 'Macovei a fost înfrântă de această dată'

Traian Băsescu a negat existenţa unui război surd între palate


Deşi desemnarea comisarului ar putea arăta contrariul. A existat o primă întâlnire între preşedinte şi premier, la Palatul Victoria, în dimineaţa de după întorcerea din India. Cei doi nu s-au înţeles, Tăriceanu insistând pe nominalizarea lui Varujan Vosganian. Traian Băsescu a arătat motivele “eşecului previzibil”: nu era cunoscut la Bruxelles şi au existat două momente controversate în trecutul lui Vosganian. Unul este finanţarea campaniei de către S.O.V., iar al doilea – o afirmaţie mai veche, din vremea UFD-ului. Pe atunci, Vosganian vorbea de necesitatea înfiinţării unor ghetouri pentru rromi, afirmaţie care nu poate fi ştearsă din trecutul său. (Antena3)

Citeşte...
Băsescu: L-am avertizat pe Tăriceanu că numirea lui Vosganian pentru postul de comisar european e eronată
Băsescu: 'Anticipatele cred că sunt necesare'
Traian Băsescu îi avertizează pe liberali
Băsescu îl susţine pe Leonard Orban
Băsescu crede că Varujan a fost indiscret
Traian Băsescu: 'Monica Macovei e capricioasă, e brutală'

Premierul caută adversarii anticipatelor

Preşedintele Traian Băsescu ar vrea şi mîine anticipate ! Declaraţia a fost făcută într-o emisiune televizată. Premierul Călin Popescu Tăriceanu nu crede însă că aceasta ar fi şi voinţa Parlamentului. Şeful executivului crede că aleşilor le este greu să demareze o acţiune pe care el o compară cu o sinucidere colectivă. Călin Popescu Tăriceanu: ,,În România nu au existat alegeri înainte de termern, care este o mare probă de stabilitate politică şi aşa cum îi cunosc pe mulţi din parlamentul de astăzi nu văd ca ei să fie tentaţi nici nici acum să demareze o acţiune de sinucidere colectivă şi să ia decizia unor alegeri anticipate,,. (Realitatea TV)

Citeşte...
Tăriceanu: 'Prioritatea Guvernului este susţinerea creşterii economiei'
Tăriceanu:'Nu judec pe nimeni nici în funcţie de părinţi, nici de fraţi!'

Multilingvismul - portofoliul primit de Orban

Deşi pare la prima vedere un rol minor într-un executiv supraaglomerat, portofoliul multilingvismului, atribuit candidatului român Leonard Orban la postul de comisar european, este unul nou şi sensibil din punct de vedere politic şi îi va plasa acestuia responsabilitatea unor probleme cu potenţial politic exploziv, apreciază oficiali europeni, citaţi marţi de Reuters.(TVR)

Citeşte...
UDMR, consultată de Băsescu în problema desemnării noului candidat pentru funcţia de comisar european
Guşă: 'România va fi foarte puţin importantă prin intermediul lui Leonard Orban'
Tăriceanu:'Nu judec pe nimeni nici în funcţie de părinţi, nici de fraţi!'
Băsescu îl susţine pe Leonard Orban

Democraţii s-au supărat pe liderul Boc

Democraţii sunt supăraţi pe Emil Boc, preşedintele PD. Potrivit unor surse din conducerea PD citate de „Cotidianul”, mai mulţi lideri i-au reproşat luni lui Boc lipsa de reacţie după demiterea directorului RAPPS, democratul Cristian Vlaicu şi înlocuirea acestuia cu un reprezentant al PNL. Pentru a remedia situaţia, membrii Biroului Permanent i-au cerut lui Boc ca în următoarea şedinţă a Alianţei să ceară înapoi portofoliul de la RAPPS sau să găsească o soluţie în acest sens. (Antena3)

Directorul ANP audiat în cazul Hayssam

Directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Alexandru Şerban, a fost audiat, astăzi, de către senatorii din Comisia de Apărare în cazul Omar Hayssam. Acesta nu a reuşit însă să lămurească implicarea instituţiei pe care o conduce în dispariţia omului de afaceri sirian. Preşedintele comisiei de apărare, Cristian Diaconescu a precizat că senatorii intenţionează să mai audieze şi alte persoane implicate în dispariţia lui Omar Hayssam. Totodată, el a precizat că investigaţiile în acest caz se apropie de final. Senatorii i-au mai audiat, până acum, pe fostul şef aş Serviciului de Informaţii al Ministerului de Interne, Virgil Ardelean, şi pe şeful POliţiei de Frontieră, Nelu Pop. (Realitatea TV)

E oficial: Spania impune restricţii

Spania este cea de-a treia ţară care impune, oficial, restricţii pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. Muncitorii din cele două state est-europene vor putea lucra liber pe piaţa spaniolă abia peste doi ani. Spania a adoptat măsuri similare şi în cazul statelor care au aderat la UE în mai 2004, însă restricţiile au fost deja ridicate, în mai anul acesta. Potrivit unei statistici oficiale, peste 400.000 de români lucrează în Spania cu forme legale. Până în acest moment, Marea Britanie şi Irlanda au anunţat oficial restricţii pe piaţa muncii. Olanda, Germania şi Italia au anunţat şi ele că vor impune anumite limitări, dar nu au făcut încă un anunţ oficial. (Antena3)

Citeşte...
Spania impune restricţii muncitorilor din România şi Bulgaria

Talpeş îl dă în judecată pe Marius Oprea

Senatorul Ioan Talpeş îl va da în judecată pe istoricul Marius Oprea, pentru afirmaţiile potrivit cărora România ar fi vândut arme Iranului în 1995. Talpeş, care în acea vreme era director al SIE, spune că Oprea a încălcat legea când a făcut publice documente cu caracter strict secret. Potrivit senatorului, Marius Oprea trebuia să anunţe atunci când a aflat despre presupusul export de rachete sol-aer.(Antena3)

Elevii, duşi acasă cu microbuzul şcolar

Şcoala românească se emancipează! Mihail Hărdău, ministrul Educaţiei, a participat la inaugurarea primului microbuz şcolar. Acesta face parte dintr-un lot de 500 de maşini, care au ca scop transportul elevilor şi al profesorilor din zonele rurale izolate. (Antena3)

Un nou termen în procesul FNI

Zeci de oameni s-au strâns la Tribunalul Bucureşti unde se judecă un nou termen în procesul FNI. Magistraţii audiază astăzi 10 din cei 13 inculpaţii din acest dosar. Păgubiţii prezenţi la proces se aşteptau ca şedinţa de judecată să înceapă cu audierile. Timp de două ore însă au asistat la discuţii despre diferite cerero depuse atât de Ioana Maria Vlas, cât şi de unii investitori FNI. Cea mai importantă dintre acestea era ridicarea sechestrului asigurator pus de anchetatori pe bunurile FNI şi SOV Invest. Cererea a fost respinsă însă de judecător. Audierea inculpaţilor a început la ora 14 şi continuă şi la această oră. (Realitatea TV)

Ziarişti arestaţi pentru şantaj

Cinci dintre cei şase ziarişti clujeni acuzaţi de santaj au fost arestaţi pentru 29 de zile, la capătul unor audieri maraton, care s-au încheiat în miez de noapte, transmite Jurnalul TVR. În timp ce justiţia clujeană elibera mandatele de arestare, colegii celor incriminaţi pregăteau o nouă ediţie a ziarului 'Buna Ziua, Ardeal', dedicată exclusiv acestui scandal. Jurnaliştii sunt acuzaţi că ar fi şantajat mai multe persoane publice, printre care oameni de afaceri şi politicieni, că vor face dezvăluiri senzaţionale despre ei, dacă nu plătesc publicitate în ziarele respective.(TVR)

Citeşte...
Avocatul trustului Gazeta ar urma să devină din apărător, învinuit
'Bună Ziua, Ardeal' a apărut în patru pagini
Cinci jurnalişti arestaţi în dosarul Gazeta

Preţul ţigărilor intră în uniunea europeană

Preţul ţigărilor va creşte considerabil după 1 ianuarie 2007. Premierul a declarat marţi că România nu poate continua să aibă preţuri de duty-free şi că accizele trebuie să se apropie de cele din Uniunea Europeană. Călin Popescu-Tăriceanu a menţionat, totuşi, că dacă ritmul de creştere a preţului la ţigări va fi prea rapid, va căuta măsuri de redresare. (Antena3)

Explozie într-o mină din nord-vestul Chinei

35 de mineri sunt prinşi în subteran în urma unei explozii într-o mină de cărbune din nord-vestul Chinei. Cauzele deflagraţiei nu sunt cunoscute încă. În momentul producerii exploziei, în subteran se aflau 39 de mineri. Patru dintre ei au reuşit să iasă la suprafaţă înainte de intervenţia echipelor de salvare. Accidentele de mină sunt foarte frecvente în China. Potrivit unui bilanţ oficial, peste 8 mii de persoane şi-au pierdut viaţa doar anul trecut. Organizaţiile de protecţie a drepturilor muncitorilor susţin însă că numărul real este mult mai mare. (Realitatea TV)

domeniu: 
categorie: 
Autor: