Subiectele serii de Miercuri, 21 Decembrie 2011

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

LICITEAZÃ pentru vaza şi tabloul donate de Ion Iliescu!

Fostul presedinte a donat pentru licitaţie un tablou primit cadou la încheierea mandatului de preşedinte al României şi o vază cu motive orientale si accente din aur.
Prin colorit, tabloul oferit de Ion Iliescu exprima optimism, motiv pentru care Ion Iliescu l-a dăruit în scop caritabil.
Vaza oferită de preşedinte este tot un cadou, un obiect decorativ cu motive orientale şi accente din aur.
Pret de pornire: 1000 de lei (pentru ambele obiecte). (RTV)

 

Avocatul lui Călin Stoia: Emil Boc este acel "number one" de la Guvern din dosar
Avocatul lui Călin Stoia, care a fost trimis în judecată într-un nou dosar după ce ar fi promis unor persoane că va interveni pe lângă funcţionari publici din Guvern pentru alocarea de bani pentru o comună vâlceană, a declarat că Emil Boc este acel "number one" la care se face referire în dosar.

Într-una dintre convorbirile purtate de Stoia şi omul de afaceri din Vâlcea, Ion Bujorel Bold, se spune că pentru a interveni pe lângă "number one" de la Guvern costul este întotdeauna de zece la sută.

"Stoia Călin: Măi frate, îţi spun sincer şi să nu mă înţelegi greşit, dar suma e prea mică ca să pot să declanşez o chestie de genul ăsta, bă, haide, daţi-le la ăia un milion de euro. Înţelegi? Adică eu am nişte mecanisme prin care pot să declanşez o operaţiune de genul ăsta, dar toate astea au nişte costuri. (Antena3)

 

Iarna s-a instalat in centrul si nordul tarii. LISTA oficiala a drumurilor acoperite cu zapada
Mult asteptata pentru Craciun, zapada a venit cu necazuri in centrul tarii. Pe DN 1A, traficul a fost complet blocat dupa un accident. Iata LISTA drumurilor cu probleme.
 
Oricat de precauti ar fi soferii, iarna e iarna si orice portiune de carosabil acoperita cu zapada le poate juca feste.

Pentru turistii din statiunile de pe Valea Prahovei vremea e numai buna. Doar zapada le mai lipsea pentru niste sarbatori de vis.

Meteorologii vin cu vesti bune in continuare. La munte va ninge si in zilele urmatoare, asa ca, din punctul de vedere al vremii, Craciunul va fi perfect. (ProTV)

 

Reţinuţi de DNA: vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, primarii localităţilor ilfovene Snagov şi Jilava

Acuzaţia: luare de mită şi trafic de influenţă.

Reporterul TVR Alexandru Costache are mai multe informaţii de la Curtea de Apel Bucureşti (TVR)

Bursa de la Bucureşti a închis şedinţa de miercuri pe verde
Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au închis pe verde şedinţa de tranzacţionare de miercuri, cu creşteri cuprinse între 0,88% şi 1,66%, cea mai bună evoluţie fiind înregistrată de indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena.
Rulajul acţiunilor listate la BVB era de 35,35 milioane lei (8,21 milioane euro) la finalul şedinţei. Cea mai mare lichiditate a fost atrasă de titlurile Fondul Proprietatea (FP), de 13,92 milioane lei, cotaţia lor urcând cu 1,76%, la 0,4325 lei/acţiune.

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,10%, până la 4.302,80 puncte, iar indicele compozit BET-C a câştigat 0,88%, ajungând la 2.604,90 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), înregistra o creştere de 1,48%, până la 19.149,66 puncte, în vreme ce indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a urcat cu 1,66%, la 7.935,99 puncte. (The Money Channel)

domeniu: 
categorie: