Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Subiectele serii de miercuri, 31 ianuarie

SubiecteleSeriiPrincipalele subiecte ale zilei reflectate în ediţiile emisiunilor informative din această seară: Discursul preşedintelui Băsescu în faţa Parlamentului European

Preşedintele Traian Băsescu a susţinut, astăzi, primul său discurs în faţa plenului Parlamentului European (PE) ca şef al unui stat membru al Uniunii Europene. La începutul discursului, Traian Băsescu l-a felicitat pe preşedintele legislativului UE Hans-Gert Poettering pentru alegerea în această funcţie, a mulţumit fostului preşedinte al PE Josep Borrell pentru susţinerea acordată României şi le-a urat succes europarlamentarilor români. (TVR)

Pe aceeaşi temă:
Discursul preşedintelui Traian Băsescu în plenul PE
Băsescu a asigurat Preşedinţia germană a UE de sprijinul României
Traian Băsescu, despre oferta României în UE
Traian Băsescu: 'Republica Moldova trebuie să se întoarcă în Europa'
Traian Băsescu: ''Nu am căzut în capcana relaxării''

Premierul cere urgentarea numirii unui nou Agent guvernamental

Premierul Tăriceanu a atenţionat Ministerul Justiţiei şi Ministerul Afacerilor Externe asupra necesităţii urgentării procedurilor de numire a unui nou Agent guvernamental, după ce titularul postului a demisionat. Ministrul justiţiei, Monica Macovei, prezentă la şedinţă, a explicat că Ministerul Afacerilor Externe a formulat o propunere în acest sens, cu care Ministerul Justiţiei nu a fost însă de acord, aşteptându-se o nouă nominalizare. (PRO TV)

Amânarea alegerilor pentru P.E., privită cu rezervă

Propunerea liberalului Bogdan Olteanu de amânare a alegerilor pentru Parlamentul European stârneşte controverse chiar şi în PNL. Colegii de partid ai preşedintelui Camerei Deputaţilor susţin că propunerea avansată de Olteanu este făcută în nume personal. Mai mult, liderii PNL susţin că această propunere nu a fost discutată în şedinţele Biroului Politic al PNL, aşa cum preciza preşedintele Camerei Deputaţilor în comunicatul trimis presei cu o zi în urmă. 'PNL este pregătit pentru alegeri parlamentare europene pentru data de 13 mai. Deja s-au declanşat procedurile de stabilire a candidaţilor. Şi subliniez, această propunere nu a fost obiectul discuţiilor în şedinţele Biroului Politic al PNL', a susţinut Puiu Haşotti, vicepreşedinte PNL. (Realitatea TV)

Pe aceeaşi temă:
Liberal democraţii nu vor amânarea alegerilor pentru Parlamentul European
PPE urează succes PD în alegerile pentru Parlamentul European
UDMR se pregăteşte de Congres şi de alegeri pentru Parlamentul European
Voiculescu: 'Amânarea alegerilor europarlamentare ar fi o mare greşeală'
Raluca Turcan: 'PNL se teme pentru că vor ajunge singuri într-o confruntare electorală'
Boureanu: 'Liberalii s-au pretat la manevre care ar putea compromite primele alegeri europene din România'
Actorul Ion Dichiseanu, candidat PNG-CD la alegerile pentru PE
Organizaţiile PSD din Regiunea NV şi-au stabilit candidaţii pentru PE
Gigi Becali, convins că PNG-CD va câştiga alegerile pentru PE

PLD vrea grup parlamentar la Senat

Senatorii liberal-democraţi au depus o cerere la Comisia Juridică prin care solicitau înscrierea ca grup parlamentar. PLD a motivat cererea prin faptul că are nevoie de maşini, dar şi de birouri şi faxuri, unde să poată fi găsiţi senatorii liberal-democraţi. Comisia Juridică nu a vrut să se pronunţe asupra solicitării. Plenul va lua o decizie în acest sens, însă şansele de reuşită ale PLD sunt scăzute. (Antena 3)

Pe aceeaşi temă:
Beneficii pentru senatorii PLD, numai după consfinţirea grupului parlamentar

Becali nu vrea români urâţi pe eurolistele PNG

Preşedintele Partidului Noua Generaţie - Creştin Democrat (PNG-CD), Gigi Becali, este convins că va câştiga alegerile europarlamentare şi spune că va avea un discurs în Parlamentul European în care va vorbi despre renaşterea spirituală a Europei, despre morala creştină şi menţinerea credinţei şi tradiţiilor românilor. 'Va fi cu siguranţă un discurs al meu în Parlamentul European, care, probabil, va impresiona pe 90% dintre parlamentari', a declarat Becali, miercuri, într-o conferinţă de presă. (Antena 3)

Pe aceeaşi temă:
Gigi Becali, convins că PNG-CD va câştiga alegerile pentru PE
Gigi Becali: 'Cred că diavolul l-a împins pe PSD să facă aceste demersuri'
Gigi Becali sare în apărarea lui Traian Băsescu
Actorul Ion Dichiseanu, candidat PNG-CD la alegerile pentru PE
Gigi Becali spune că ciobanii români nu vor renunţa la transhumanţă

Sereş audiat la Parchet

Fostul ministru al Economiei, Codrut Sereş, este audiat astăzi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul privatizarilor strategice. La intrarea în sediul Parchetului, Sereş a declarat că a venit pentru a analiza probele din dosar, transmite Jurnalul TVR. Întrebat despre biletul care i-a fost transmis de preşedintele Traian Băsescu pe tema ALRO Slatina, Codruţ Sereş a răspuns că la vremea respectivă 'l-a primit, l-a citit şi nu i-a dat curs'. (TVR)

Aviz favorabil pentru Gabriel Bivolaru

Fostul parlamentar PSD Gabriel Bivolaru a primit aviz favorabil de la Comisia de Eliberare Condiţionată a Penitenciarului Colibaşi. Decizia finală va fi luată însă abia vineri de magistraţii Judecătoriei Argeş. Gabriel Bivolaru a mai primit o dată, aviz favorabil de eliberare înainte de termen, de la penitenciarul Rahova. Magistraţii judecătoriei sectorului 5 l-au amânat însă pentru ianuarie 2007 şi l-au pus să plătească 200.000 de lei cheltuieli de judecată. (Realitatea TV)

Pe aceeaşi temă:
Gabriel Bivolaru propus pentru eliberare
Gabriel Bivolaru iese din închisoare

Năstase arată alţi vinovaţi în Cazul Zambaccian

Adrian Năstase vrea ca fostul consul al României în China Ionel Păun să fie şi el cercetat în dosarul Zambaccian. Fostul premier al României şi soţia acestuia au contestat în instanţa decizia de scoatere de sub urmărire penală a lui Păun, decizie venită de la procurorii anticorupţie. În plângerea înaintată Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se arată că este absurd să se considere că fostul responsabil pe probleme economice de la reprezentanţa României la Shanghai nu a ştiut că a trimis prin fax declaraţii vamale în alb. (Antena 3)

Motorina comercializata dupa 1 iulie va contine, in mod obligatoriu, 2% biodiesel

Ministerul Economiei şi Comerţului (MEC) pregăteşte un proiect de act normativ prin care, de la 1 iulie 2007, toată motorina introdusă pe piaţă trebuie să conţină biodisel în proporţie de 2%, a declarat, miercuri, directorul din cadrul MEC, Cristiana Ion. 'Prin acest act normativ, noi transpunem calendarul propus de Comisia Europeană privind obligativitatea producţiei de biodiesel. Astfel, toată motorina care va fi introdusă pe piaţă va trebui să conţină biodiesel în proporţie de 2% în volum, urmând ca, la 1 ianuarie 2008, ponderea obligatorie de biodiesel să crească la 3% din motorina introdusă pe piaţă, iar, la jumătatea anului viitor, această proporţie să fie majorată la 4%', a declarat directorul Direcţiei Infrastructura Calităţii şi Mediu din MEC, Cristiana Ion. (The Money Channel)

Dubla taxare la masinile noi: taxa de prima inmatriculare si taxa de timbru social

Înmatricularea autoturismelor noi de import, din ţări terţe, cu motor de peste 2.000 cmc, presupune nu doar plata controversatei taxe de de primă înmatriculare, în vigoare de la 1 ianuarie, ci şi a taxei de timbru social, reprezentând 1% din valoarea maşinii. Taxa de timbru social a fost instituită în urmă cu opt ani, prin Ordonanţa de urgenţă 118/1999, de înfiinţare a Fondului de solidaritate. Taxa se aplică maşinilor noi din import cu o capacitate cilindrică mai mare de 2.000 cmc şi participanţilor la jocuri de noroc. În vara anului trecut, guvernul a aprobat un proiect de lege prin care a adus unele modificări ordonanţei din 1999, dar nu a renunţat la taxele percepute pentru maşini, deşi introdusese, în Codul Fiscal, taxa de primă înmatriculare. (The Money Channel)

Protest spontan la metrou

Aproximativ 200 de angajaţi de la metrou au declanşat un protest spontan în această după amiază, în staţia de la Piaţa Unirii, nemulţumiţi că în urma întâlnirii cu membrii conducerii Metrorex aceştia nu le-au spus nimic concret în ceea priveşte majorările salariale cerute. Potrivit liderului sindical Ion Rădoi, angajaţii Metrorex, care aşteptau rezultatele negocierilor cu conducerea companiei au declanşat un protest spontan, nemulţumiţi că nu au primit niciun răspuns referitor la majorările salariale cerute. (Realitatea TV)

Pe aceeaşi temă:
Protest spontan la Metrou
Posibilă grevă la metrou

Piatra arsă. Turişti blocaţi pe munte

Turiştii şi angajaţii de la complexul Piatra Arsă de pe platoul Bucegi sunt izolaţi pe munte din cauza viscolului extrem de puternic. Una dintre salariatele de la o cabană a născut marţi seară o fetiţă. Femeia a fost asistată la naştere şi de medicul lotului de caiac-canoe al României, aflat la aceeaşi cabană. Copilul are nevoie urgentă de asistenţă medicală, însă nu poate fi transportat decât cu un vehicul cu incubator. (Antena 3)

Chinezoaicele de la Bacău se întorc acasă


Alte 37 de lucrătoare chinezoaice au plecat, astăzi, spre casă, de la fabrica de confecţii din Bacău. Ele au fost îmbarcate în trei microbuze şi duse la Aeroportul Otopeni de unde vor fi repatriate. Acesta este unul dintre cele mai mari grupuri care părăseşte Bacăul după ce, în urmă cu două săptămâni, chinezoaicele au refuzat să semneze noile contracte de muncă şi l-au atacat cu furculiţele şi lingurile pe administratorul societăţii. (Realitatea TV)

Pe aceeaşi temă:
O parte din confecţionerele asiatice din Bacău, trimise acasă

Doi români arestaţi în Irak

Doi români sunt de trei luni în închisoare în Irak. Bărbaţii lucrau la o firmă americană care îmbuteliază apa plată pentru soldaţii Statelor Unite. Au fost arestaţi şi se află în custodia coaliţiei multinaţionale pentru că au filmat şi fotografiat, fără autorizaţie, o bază americană. Ambasada României la Bagdad a confirmat că doi cetăţeni români sunt arestaţi în Irak sub acuzaţia de spionaj, pentru că au filmat şi fotografiat fără autorizaţie o bază americană. Cei doi se află în aşteptarea audierii finale în urma căreia justiţia îşi va pronunţa verdictul. (TVR)

Pe aceeaşi temă:
Explicaţii despre reţinerea celor doi români în Irak
Doi români reţinuţi în Irak: Filmul evenimentelor
Soţia gălăţeanului acuzat de spionaj e grefieră la Judecătoria Galaţi

Avem cea mai restrictivă lege a Cultelor din Europa

România are cel mai restrictiv sistem de înregistrare a organizaţiilor religioase din Europa. Acesta este rezultatul unui studiu realizat de Institutul American de Religie şi Politică publică (IRPP), cu sediul la Washington. (Antena 3)

Phenianul ameninţă cu al doilea test nuclear

Phenianul ar putea anunţa un al doilea test nuclear, dacă Statele Unite nu vor debloca conturile nord-coreene din Macao. Disputa financiară dintre Washington şi Phenian a izbucnit în septembrie 2005, când SUA au blocat 24 milioane de dolari din conturi nord-coreene. Trezoreria americană a acuzat Banco Delta Asia din Macao că a ajutat Coreea de Nord să spele banii proveniţi din falsificarea de dolari americani şi din traficul de droguri. (Realitatea TV)

domeniu: 
categorie: