Subiectele serii de Vineri, 23 Decembrie 2011

Principalele subiecte ale zilei, reflectate în ediţiile emisiunilor de ştiri din această seară:

Traian Băsescu are şanse la un nou mandat de preşedinte
Traian Băsescu are şanse la un nou mandat! Nu, nu s-a schimbat Constituţia şi nu la noi în ţară. Ci în Serbia. Vuk Jeremik, ministrul de externe al Serbiei, a declarat că preşedintele Băsescu e foarte iubit în ţara sa şi dacăar candida şi în Serbia, l-ar alege preşedinte! Nu numai datorită voturilor românilor, dar şi ale sârbilor."Dacă Traian Băsescu ar candida şi la noi, în Serbia, l-am alege preşedinte! Nu numai datorită voturilor românilor, dar şi ale sârbilor. Preşedintele Băsescu e foarte iubit în ţara noastră", a spus Vuk Jeremik, ministrul de externe al Serbiei.(Antena 3)

Ialomiţianu, cel mai bun ministru de Finanţe din Europa COME
Ministrul de Finanţe, Gheorghe Ialomiţianu, a primit de la revista The Banker premiul Ministrul de Finanţe al anului în Europa având în vedere rezultate obţinute în implementarea reformelor structurale, menţinerea sustenabilităţii fiscale şi a legislaţiei fiscale.Potrivit revistei The Banker, Guvernul a încheiat cu succes programul cu FMI, Comisia Europeană şi Banca Mondială în martie 2011 fără să tragă tranşa finală de un miliard de euro din finanţare şi a semnat un nou acord stand-by de tip preventiv în valoare de 3,5 mld. euro.(Realitatea TV)

Radu Bica rămâne în arest
Fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Radu Bica, rămâne în arest. Judecătorii au respins, vineri, cererea de eliberare sub control judiciar depusă de acesta.Decizia poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore de la pronunţare. Radu Bica şi Aspazia Droniuc sunt judecaţi pentru luare, respectiv dare de mită. Următorul termen de judecată a fost fixat pentru 2 februarie, dată la care urmează să fie audiaţi şi 4 martori. Radu Bica a fost arestat preventiv pe 3 noiembrie. (TVR 1)

Unitatea de Primiri Urgenţă din Constanţa are echipamente noi
Unitatea de Primiri Urgenţă din Constanţa are, de ieri, echipamente noi. Mai exact, printr-un program al Băncii Mondiale a primit tărgi şi scaune cu rotile noi. Este vorba despre 16 tărgi ce pot fi folosite şi în momentul în care se fac radiografii. Acestea au fost realizate dintr-un material special care nu modifică rezultatul acestor investigaţii. Şi cele 7 scaune cu rotile sunt de ultimă generaţie şi, în plus, se pot transfora în tărgi, în condiţiile în care pacientul  are nevoie de perfuzii şi trebuie să stea întins. Medicii de la  Unitatea de Primiri Urgenţe spun că toate aceste echipamente sunt bine venite mai ales că numărul pacienţilor este din ce în ce mai mare,  iar cele vechi se uzează imediat.(Neptun TV)

Află ce magazine și spitale sunt deschise de Sărbători: Vezi programul complet de Crăciun și Revelion
Sărbătorile de iarnă vin cu un program special, în magazine. Cei care nu au avut timp să îşi facă cumpărăturile trebuie să ştie că majoritatea supermarketurilor sunt deschise şi în ajun de Crăciun, până la ora 19.00. Pe 25 decembrie magazinele sunt închise, însă cei care rămân fără provizii se pot întoarce la cumpărături în a doua zi de Crăciun. În ceea ce priveşte Revelionul, doar pe 1 ianuarie marile magazine sunt închise. De asemenea, şi spitalele vor fi deschise, iar numărul trenurilor a fost suplimentat.Spitalele de urgenţă din toată ţara au program normal de sărbători. În Capitală, toţi cei care vor avea nevoie de ajutorul medicilor trebuie să ştie că sunt deschise nouă unităţi medicale de urgenţă.  Printre ele Spitalul de Urgenţă Floreasca, Spitalul Universitar, Spitalul Sf. Pantelimon, dar şi spitalele de copii Grigore Alexandrescu şi Marie Curie.În Capitală şi Direcţia de Sănătate Publică va asigura un serviciu de gardă permanent, la sediul din Spiru Haret, pe 25 şi 26 decembrie.(B1 tv)

Adevărul lui Patriciu, încolţit de creditori
Cererile de insolvență ale creditorilor s-au înmulțit în acest an și au devenit o practică comună pentru firmele care aveau de recuperat bani. De astfel de cereri nu au scăpat nici firmele deținute de cel mai bogat român, Dinu Patriciu, potrivit topului realizat de Forbes.Anul trecut, doar o firmă a cerut insolvența Adevărul Holding, înregistrată la data de 27 august 2010 de Sav Integrated Systems. Anul acesta, 12 firme au depus astfel de cereri, iar o parte dintre ele au fost soluționate. Datele au fost preluate de pe site-ul Tribunalului București.Contactat de MONEY.ro să explice situația, Peter Imre,  directorul general al Adevărul Holding, s-a mulțumit să spună doar "Vă mulțumesc pentru întrebare și vă doresc Crăciun fericit".Ultima cerere de insolvență la adresa Adevărul Holding este a editurii Egmont România, înregistrată la Tribunalul București la data de 20 decembrie 2011. Termenul de judecată a fost stabilit pentru data de 3 aprilie 2012.În 19 decembrie, o altă firmă a cerut insolvența trustului media deținut de Dinu Patriciu: SC Omifa Impex SRL, cu termen de judecat stabilit la data de 2 aprilie 2012. Potrivit dailybusiness.ro, Adevărul Holding are o datorie de 60.000 de euro pentru amenjarea sediului ziarului Adevărul.(Money.ro)

domeniu: 
categorie: