Suceava: 'Imagine Cup - Software Design', finala fazei naţionale

Zece echipe formate din elevi şi studenţi de la colegii şi universităţi din Cluj, Bucureşti, Arad, Bistriţa, Alba Iulia, Iaşi, Bacău şi Suceava participă astazi la finala fazei naţionale a concursului “Imagine Cup 2008 - Secţiunea Software Design”, organizat sub egida Microsoft, la Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava, transmite corespondentul AMOS News.

«Imagine Cup» este una dintre cele mai populare competiţii internaţionale pentru pasionaţii de tehnologie. La ediţia 2008 s-au inscris aproximativ 1300 elevi şi studenţi din România, respectiv 45 echipe din 16 instituţii de învăţământ. In finala de la Suceava au ajuns 10 din cele mai bune echipe.  Fiecare echipă a pregătit câte un proiect care trateaza modul în care tehnologia poate contribui la un mediu înconjurător durabil. Proiectul echipei “The Green Team” din Suceava se numeste “EcoLife”.  

Prima zi a competiţiei a început la ora 10, cu Runda „fulger”, in care fiecare echipă isi rezuma proiectul in 5 minute. A urmat Runda “tunet”, in care  juriul a comentat modul de prezentarea proiectelor. Runda finală, în care fiecare echipă îşi prezintă pe larg proiectul, se va incheia spre seara. Sâmbătă, în a doua zi a finalei, incepand cu ora 9, se va desfasura Runda “publică”, unde fiecare echipă isi va prezenta, în maximum 15 minute, proiectul în faţa mai multor elevi, profesori si studenţi. Invingatorii vor fi anunţaţi la ora 13, în Auditoriumul “Joseph Schmidt”. Potrivit reprezentantului Microsoft, Todi Pruteanu, va fi o singură echipă declarată câştigătoare, care va merge la faza internaţională de la Paris, care va avea loc in perioada 3-8 iulie.

domeniu: 
categorie: