Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

CE a suspendat rambursările de fonduri UE către AMPOSDRU

Ministerul Muncii precizează, prin intermediul unui comunicat, că plăţile Comisiei Europene (CE) către AMPOSDRU (Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane) au fost suspendate până în luna aprilie, în urma unui control făcut la sfârşitul anului trecut.

"Rata scăzută de absorbţie şi procedurile greoaie constatate de Comisia Europeană în urma auditului efectuat în ultimul trimestru al anului trecut au deteminat experţii Comisiei să elaboreze un set de recomandări, transmis la începutul lunii februarie printr-o scrisoare adresată Autorităţii de Audit din cadrul Curţii de Conturi a Romaniei. De altfel, tocmai aceste deficienţe au constituit motivul pentru care fostul director al AMPOSDRU, Cristina Iova, a fost demisă din funcţie la începutul anului 2010", se arată în comunicat.

Ministerul precizează, însă, că suspendarea temporară a decontărilor Comisiei Europene către AMPOSDRU nu aduce prejudicii beneficiarilor de proiecte finanţate din fonduri europene pe Programul Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), unde în ultima luna s-au făcut rambursări de peste 23 de milioane lei.

Potrivit ministerului, 118 beneficiari au încasat în perioada februarie - martie suma de 23,2 milioane lei, care constau în prefinanţări şi rambursări. "De asemenea, conform graficului de plăţi al autorităţii de management, beneficiarii vor primi în continuare sumele solicitate în cererile de rambursare şi în cele de prefinanţare", se mai arată în document.

Ministerul Muncii susţine că reprezentanţii Comisiei de audit ai Comisiei Europene vor reveni în România în aprilie pentru "a evalua modul în care măsurile aplicate în ultimele două luni au respectat recomandările făcute".

"În acest interval, decontările de la Comisia Europeană către AMPOSDRU au fost suspendate temporar, urmând a fi deblocate la finalizarea raportului comisiei de audit", susţin oficialii români.

domeniu: