Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tăriceanu: 'Descentralizarea administraţiei publice nu este o joacă pentru o ţară ca România'

Primul ministru Călin Popescu Tăriceanu a declarat, sâmbătă, că descentralizarea este un factor cheie întrucât "apropierea deciziilor de cetăţean nu se poate face decât prin această descentralizare a lor", informează AMOS News.
"România este încă prizoniera unor structuri care sunt, aş spune, moştenite, care nu s-au reformat îndeajuns şi pe care vrem să le aducem la standarde europene. De aceea, împreună cu acei colegi ai noştri, secretarul de stat de la Ministerul Administraţiei şi Internelor Liviu Radu şi secretarul de stat Victor Dobre de la acelaşi minister am lansat un proiect de descentralizare şi de reformă a administraţiei publice din România", a declarat Tăriceanu.

Premierul a anunţat că, în acest sens, săptămâna viitoare, va avea loc o dezbatere care se va ţine la Ministerul Administraţiei şi Internelor.

"Ceea ce însă doresc să vă spun este că am decis ca pe diversele domenii care sunt vizate de descentralizare, fie că este vorba despre agricultură, fie că este vorba de sănătate, fie că este vorba de învăţământ, vom declanşa proiecte-pilot, pe care vom vedea cum reacţionează şi cum funcţionează mecanismele de descentralizare şi de reformă pe care dorim să le punem în practică", a spus Tăriceanu.

"Descentralizarea administraţiei publice nu este o joacă pentru o ţară ca România. Nu putem să facem experimente pe 20 de milioane de cetăţeni sau pe 22 de milioane de cetăţeni", a subliniat primul ministru.

domeniu: 
categorie: