Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tăriceanu: ''Întreaga soluţionare a problemei transnistrene trebuie să plece de la respectarea principiului suveranităţii''

Autorităţile române vor susţine rezolvarea problemei transnistrene în concordanţă cu respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova, a declarat, miercuri, premierul Călin Popescu-Tăriceanu, la finalul întrevederii cu omologul său moldovean, Vasile Tarlev. 'Noi plecăm de la premisa că întreaga soluţionare a problemei transnistrene trebuie să plece de la respectarea principiului suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi aceasta va fi poziţia noastră, care este în concordanţă cu interesele Moldovei' a afirmat Tăriceanu.

El a spus că problema transnistreană preocupă 'în mod deosebit' România, comunitatea europeană, Rusia şi Ucraina şi şi-a exprimat speranţa că va fi găsită cât mai rapid o soluţie pentru rezolvarea acestui conflict îngheţat. La rândul său, premierul Vasile Tarlev a apreciat că 'problema transnistreană este un pericol atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru UE'.

Şeful Guvernului de la Chişinău şi-a exprima speranţa că deciziile adoptate în problema transnistreană, respectiv introducerea de la 1 decembrie a unui contingent din partea UE pentru securizarea şi monitorizarea frontierei moldo-ucrainene, inclusiv a segmentului transnistrean, vor stopa traficul de fiinţe umane.

domeniu: 
categorie: