Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tăriceanu a pledat la Cluj pentru reforma administraţiei publice locale

Reforma administraţiei publice locale şi întărirea autonomiei locale au fost temele pe care s-a axat discuţia cu preşedinţii consiliilor judeţene şi primarii din Transilvania, a afirmat astăzi, la Cluj, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu, după întâlnirea cu reprezentanţii administraţiei locale. 'Cred că aceste două elemente sunt fundamentale în mărirea şanselor autorităţilor să răspundă necesităţii comunităţilor pe care le conduc. Este o mare greşeală să credem că de la Bucureşti putem să gândim şi să găsim cele mai bune soluţii pentru problemele de ordin local', a apreciat şeful Executivului.

Primul-ministru a amintit că proiectul privind reforma administraţiei publice locale, promovat de ministrul administraţiei şi internelor, Vasile Blaga, a mai fost discutat cu reprezentanţii administraţiei locale din Transilvania într-o reuniune organizată la Poiana Braşov. Dialogul cu primarii şi consilierii judeţeni din Transilvania va continua, a arătat primul-ministru:

'Am convenit că vom continua astfel de reuniuni. La viitoarea întâlnire vom avea o discuţie referitoare la proiectele de dezvoltare regională a diferitelor regiuni de dezvoltare. Pentru că, dincolo de proiectele de dezvoltare regională pe Agenţiile de Dezvoltare Regională este nevoia coordonării acestor proiecte la nivel naţional şi acesta este rolul autorităţilor centrale'.

Primul-ministru a arătat că Guvernul are disponibilitatea de a finanţa proiecte şi de a găsi soluţii de ordin administrativ pentru problemele cu care se confruntă administraţia locală.

'Dacă vrem să dăm autonomie, atunci această autonomie să fie una nu numai pe hârtie ci şi una practică. Trebuie să avem un cadru legal cât mai adecvat, cât mai flexibil şi acesta este sensul acestei întâlniri', a conchis şeful Executivului.

domeniu: 
categorie: