Tăriceanu este surprins de informaţiile furnizate de agenţia bulgară de presă Frog News

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat că este „total surprins” de informaţiile transmise de agenţia bulgară de presă Frog News. „Este o bombă de presă care nu are nimic de-a face cu realitatea”, a afirmat astăzi premierul, răspunzând unei întrebări. Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu se află într-o vizită oficială în Japonia.

„Serviciile secrete nu ne informează cu privire la interceptările pe care le fac. Noi primim, în general, anumite documente, informări care se bazează pe o serie de surse pe care le au serviciile de informaţii. Însă cu privire la ştirea la care aţi făcut referire, vă pot spune că am rămas total surprins. Este, aş spune, o bombă de presă care nu are nimic de a face cu realitatea. Nu au existat semnalări ale serviciilor cu privire la oficiali bulgari, pe care să se poată face speculaţii de genul celor care au apărut în presă. Este pur şi simplu o făcătură care nu are nici o legătură cu realitatea”, a precizat premierul Tăriceanu.

Site-ul Frog News a relatat, miercuri, că după ce premierul Călin Popescu Tăriceanu a fost informat asupra interceptărilor, el i-ar fi transmis o scrisoare omologului său bulgar, Serghei Stanişev.

Premierul român i-ar fi explicat că această 'afacere' nu poate rămâne secretă, deoarece la ea au participat şi servicii partenere, respectiv cele austriece.

domeniu: 
categorie: