Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Tăriceanu: 'Taxa vizează prevenirea transformării României în groapă de gunoi'

Prezent la briefingul de după şedinţa de Guvern, premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat că taxa de primă înmatriculare are rol de protecţie a mediului, ceea ce justifică şi caracterul său progresiv. 'La nivelul Uniunii Europene există un principiu fundamental, poluatorul plăteşte. Această taxă vizează prevenirea transformării României în groapă de gunoi pentru maşinile uzate', a declarat Şeful Executivului.

Premierul a arătat că măsurile promovate de Executiv, prin intermediul programului de înnoire a parcului auto, au fost scoase din circulaţie peste 30.000 de maşini uzate.

'Este ilogic să finanţăm programul prima de casare, pe de-o parte, iar pe de cealaltă parte să pune problema maşinilor uzate care vin în România', a spus premierului.

Principala obiecţie care se pune la Bruxelles nu se referă la interzicerea taxei, ci la necesitatea ca această taxă să fie nediscriminatorie pentru maşinile deja înmatriculate şi cele aduse în ţară, a explicat şeful Executivului.

De altfel, România nu a primit nici un fel de comunicare din partea Comisiei Europene. Potrivit datelor prezentate de ministrul Finanţelor, chiar la nivelul Uniunii Europene se pregăteşte un act care să reglementeze la nivel comunitar această problemă, a afirmat primul-ministru.

Totodata, premierul a concluzionat că este posibil că în următorii ani interesele României 'să intre în coliziune cu reglementările la nivel european. 'Sunt foarte multe ţări care îşi apără interesele proprii. România are dreptul la un punct de vedere'.

domeniu: 
categorie: