Tăriceanu: Vin la o întâlnire cu o mare admiraţie pentru un om care a reuşit în afaceri

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu va discuta joi, în cadrul întâlnirii cu co-fondatorul companiei Microsoft, Bill Gates, despre posibilitatea dezvoltării în comun a unor proiecte educaţionale în plan informatic. „Informatica şi cercetarea sunt două domenii de excelenţă în care putem să ne afirmăm”, a spus primul-ministru, răspunzând unei întrebări care i-a fost adresată la briefing-ul de presă de după şedinţa de Guvern.

Premierul Călin Popescu-Tăriceanu a spus că este impresionat nu atât de faptul că Bill Gates este cel mai bogat om al planetei, cât de cultura corporatistă a acestuia, de faptul că firma pe care a creat-o investeşte o parte din bani în cercetare şi dezvoltare, „ajutând o lume întreagă să comunice mai uşor”.

„Nu cunosc toate acţiunile fundaţiei pe care o conduce, dar mi se pare remarcabil faptul că se gândeşte să intervină şi să încerce să rezolve anumite probleme. Vin la o întâlnire cu o mare admiraţie pentru un om care a reuşit în afaceri şi mă impresionează componenta legată de cultura corporatistă”, a spus primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu.

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu va inaugura, împreună cu Bill Gates, co-fondatorul companiei Microsoft, pe 1 februarie, Centrul Global de Suport Tehnic (GTSC) pe care compania Microsoft îl deschide la Bucureşti.

Bill Gates va participa la evenimentele ce marchează cei zece ani de activitate a companiei Microsoft în România. Cu acest prilej va avea loc deschiderea oficială a Centrului Global de Suport Tehnic (GTSC) de la Bucureşti şi anunţul disponibilităţii generale în România a Microsoft Windows Vista, Microsoft Office 2007 şi Microsoft Exchange Server 2007.

La finalul ceremoniei de inaugurare a GTSC, primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu va face o scurtă declaraţie de presă.

domeniu: 
categorie: