Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

tatm@kappa.ro

Raportul ANCEX pe anul 2001 este singurul din Europa de Est

Nineta Bărbulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Control a Exporturilor a declarat că raportul Agenţiei este singurul de acest fel din Europa de Est. 'Nici unul din statele care vor deveni membre ale Uniunii Europene anul viitor nu a realizat un raport privind exportul de produse şi tehnologii cu dublă utilizare. România este singura ţară care a realizat un astfel de document', a declarat Nineta Bărbulescu.

Raportul ANCEX pe anul 2001 este singurul din Europa de Est

Nineta Bărbulescu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Control a Exporturilor a declarat că raportul Agenţiei este singurul de acest fel din Europa de Est. 'Nici unul din statele care vor deveni membre ale Uniunii Europene anul viitor nu a realizat un raport privind exportul de produse şi tehnologii cu dublă utilizare. România este singura ţară care a realizat un astfel de document', a declarat Nineta Bărbulescu.

'Print&Advertising Show' - oferte şi servicii de excepţie

Orice participare înseamnã noi clienţi
Obiecte promoţionale Prestige Glass
De la chibrituri publicitare, la printuri speciale
Primul CTP violet din România Orice participare înseamnã noi clienţi

Aflatã la a doua participare la Print Show, American Tipo Business sperã sã întâlneascã noi parteneri şi sã iniţieze discuţii fructuoase în domeniul publicitãţii, al tipãriturilor şi, mai ales, despre oferta de produse pe care o prezintã firma la aceastã manifestare. Este vorba de aparaturã importatã din Ungaria, Anglia şi Italia.

Infopol din 26 septembrie 2003 (II)

La data de 25.09.2003, 12 persoane implicate în evenimentele din noaptea de 17/18 septembrie a.c. din Craiova au fost prezentate Judecatoriei Craiova, care a prelungit cu 27 zile mandatele de arestare preventivă provizorie emise la data de 24.09.2003 de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj pentru comiterea infractiunii de ultraj contra bunelor moravuri. Acestea sunt:
1.PARNICĂ VIOREL, zis LEVIER, 34 ani, fără ocupaţie,din Craiova;
2.CHICIU EMIL, zis EMINESCU, 39 ani, fără ocupaţie, din Craiova;
3.IANCU LEONARD, 18 ani, fără ocupaţie, din Craiova

Directorul general al RNP pledează pentru dezvoltarea perdelelor forestiere

Conferinţa de presă organizată de RNP în Vrancea s-a încheiat în această dimineaţă, cu întâlnirea directorului general, Ion Dumitru cu ziariştii.
Înainte de a veni la conferinţa de presă, directorul general al RNP a avut o întâlnire cu autorităţile locale cu care a discutat despre necesitatea perdelelor forestiere în judeţul Vrancea. 'Noi românii avem o tradiţie în crearea perdelelor forestiere, dar avem şi tradiţia de a le distruge. RNP doreşte să dezvolte reţeaua perdelelor forestiere, unul dintre puţinele moduri de a proteja culturile agricole' - a declarat Ion Dumitru.

Luni va avea loc Şedinţa Extraordinară a Consiliului Judeţean Argeş

Ordinea de zi a Sedintei Extraordinare a Consiliului Judetean Arges din 29 septembrie 2003, ora 15.00. 1. Prezentarea procesului verbal al sedintei din 28.08.2003.
2. Proiect de hotarare privind rectificarea bugetului judetului Arges, cu sume care se asigura din taxa pe valoarea adaugata pentru subventionarea energiei termice livrata populatiei pe anul 2003 si repartizarea acestora pe consilii locale.

Programul premierului Năstase de astăzi, 26 septembrie

Ora 9.00 - Videoconferinţa cu prefecţii şi autorităţile administraţiei publice locale (Palatul Victoria)


Ora 11.00 - Primirea lui Ramon Miguel Egea, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe din Spania (Palatul Victoria) Ora 12.00 - Primirea unei delegaţii parlamentare slovace condusă de preşedintele Consiliului Naţional al Republicii Slovace (Palatul Victoria)Ora 14.30 - Participare la reuniunea Grupului pentru Tehnologia Informaţiei (Palatul Victoria)

Ultimele 24 de ore ale activităţii cadrelor poliţieneşti

În ultimele 24 de ore, lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor, acţionând pentru executarea misiunilor ce decurg din Programele Prioritare de Acţiune ale M.A.I. pe anul 2003, au înregistrat 180 evenimente în domeniul ordinii şi siguranţei publice. Poliţiştii au constatat 72 infracţiuni, dintre care 18 de natură economico-financiară, 29 judiciare şi 20 accidente de circulaţie – soldate cu 2 morţi şi 19 răniţi grav.

Infopol din 26 septembrie 2003 (I)

In ultimele 24 de ore, unitatile centrale si teritoriale de politie au desfasurat activitati de cercetare, constatare si solutionare a evenimentelor sesizate si au participat la asigurarea ordinii si linistii publice pe raza de competenta. Dintre infractiunile cu pericol social ridicat, prejudicii mari, mod de operare deosebit sau care au lezat grav viata si integritatea persoanei, a fost raportata producerea a 72 evenimente, dintre care 24 de natura judiciara, din care exemplificăm:
. din care:
- 2 omoruri (noaptea, în locuinţă şi ziua, în locuinţă)

Al XI-lea Centru de informare ANTREC la Buneşti (Braşov)

In comuna Bunesti, filiala ANTREC Brasov a deschis al XI-lea Centru de informare turistica. El este pregatit sa ofere vizitatorilor date despre monumente, atractii, trasee dar si despre oportunitatile de cazare in cele 13 pensiuni rurale ce activeaza in zona precum si despre celelalte pensiuni de 1-5 margarete din judetul Brasov. Bunestiul are 1500 de locuitori si este compus din 5 sate, cel mai cunoscut fiind Viscri.

Aniversări - 26 septembrie 2003

Astăzi îşi aniversează ziua de naştere: Radu Liviu Bara, deputat PDSR Sălaj;

Liliana Drăgan, director general Aqua Proiect;
Dan Grecu, campion mondial la gimnastică;

Ana Florea, deputat Uniunea Democratică a Slovacilor şi Cehilor din România;

Mihai Radou, deputat Uniunea Croaţilor din România!

Patru societăţi româneşti cu datorii îşi vor cunoaşte noii stăpâni

Privatizarea a patru mari societăţi de stat cu datorii la buget ARO Câmpulung, Roman Braşov, Tractorul Braşov şi TEPRO Iaşi va fi consimţită mâine la sediul Guvernului unde se vor semna memorandumurile cu partenerii externi. Tot mâine va fi parafat şi memorandumul de vânzare a 25 la sută din acţiunile BCR către BERD şi IFG, contractul urmând a fi semnat pe 7 octombrie.

Italienii preferă fazanii româneşti

În cadrul conferinţei de presă desfăşurată în judeţul Vrancea, Regia Naţională a Pădurilor a dus grupul de ziarişti la fazaneria Răduleşti, situată la 20 km de Ocolul Silvic Focşani. Fazaneria a fost inaugurată în 1953 şi are o capacitate de producţie de 16 mii de fazani. În anul 2002 au fost crescuţi 9.050 de fazani şi 4.100 de potârnichi din care au fost exportaţi 9.000 de fazani şi 3.500 de potârnichi. Valoarea realizată la export anul trecut a fost de 45,8 mii de dolari.

Ajutor umanitar pentru sinistraţii din cinci judeţe

Executivul a decis acordarea unui ajutor umanitar cu titlu gratuit pentru populaţia sinistrată din judeţele Arad, Dolj, Iaşi, Suceava şi Vaslui, ca urmare a fenomenelor meteorologice produse în timpul verii. Ajutorul constă în materiale de construcţii şi reparare de case în limita sumei de 1.980 milioane lei. Materialele respective sunt furnizate de Administraţia Naţională a rezervelor de stat. Iar finanţarea reîntregirii stocurilor va fi asigurată din bugetul de stat pentru anul 2004.

Guvernul ajută victimele calamităţilor de la sfârşitul lunii august

Guvernul a decis acordarea unui ajutor de 1389,5 mil lei din fondul de intervenţie pentru familiile afectate de calamităţile naturale produse în judeţele Gorj şi Mehedinţi. Ajutoarele respective au ca ţintă asociaţiile de proprietari sau chiriaşi şi gospodăriile care au fost parţial distruse în data de 31 august de precipitaţii abundente şi căderi de grindină survenite din cauza unei furtuni violente. Repartizarea banilor va fi efectuată prin dispoziţii emise de primar în limita fondurilor repartizate.

Comisie guvernamentală pentru transparenţa cheltuielilor privind referendumul

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Ioan Rus a anunţat că guvernul va înfiinţa o comisie pentru supravegherea fondurilor alocate referendumului pentru aprobarea noii Constituţii. Conform ministrului Rus, din comisia respectivă vor face parte atât reprezentaţi ai clubului român de presă, cât şi ai partidelor parlamentare şi organizaţiilor non-guvernamentale. ‘Fiecare leu cheltuit pentru referendum va fi supervizat de această comisie’ - a explicat Rus.

Perdelele forestiere, mană cerească pentru agricultura vrânceană

 Regia Naţională a Pădurilor i-a invitat, astăzi, pe ziarişti, la tradiţionala conferinţă de presă lunară, în teren.
Lecţia de sivicultură a fost ţinută în judeţul Vrancea, unde au fost prezentate perdelele forestiere, centrul de recoltare a fructelor de pădure, o crescătorie de fazani şi o pepinieră silvică.

RNP i-a dus pe ziarişti la Centrul de fructe de pădure Panciu

Conferinţa de presă a RNP s-a desfăşurat, astăzi, şi la Centrul de fructe Panciu, din judeţul Vrancea. Inginerul Costică Buciuc, şeful Ocolului Silvic Panciu şi directorul Centrului de fructe de pădure a declarat că ‘în urmă cu un an o clădire aflată în paragină, a fost transformată într-una din cele mai moderne centre de prelucrare a fructelor de pădure. Mai mult, vom construi o hală pentru depozitare, cu sprijinul financiar al Regiei Naţionale a Pădurilor’.

Berceanu este convins că alianţa PD-PNL va învinge PSD în alegerile din 2004

Vicepreşedintele PD, Radu Berceanu consideră că alianţa PD-PNL, care va fi oficializată duminică 'nu va avea nici un fel de probleme' în a obţine la alegerile locale de anul viitor un procent mai mare ca al PSD. Berceanu a arătat joi, într-o conferinţă de presă că la ora actuală, când alianţa nu este prea cunoscută opiniei publice, procentele însumate ale PD şi PNL se situează foarte aproape de cele ale PSD.

PD: Iliescu ar trebui să facă mai multe vizite în Kazahstan, nu la Strasbourg

Democraţii au criticat joi declaraţiile făcute recent de preşedintele Ion Iliescu, potrivit cărora miniştrii Puwak şi Beuran nu pot fi acuzaţi de corupţie. Vicepreşedintele PD, Radu Berceanu apreciază că 'astfel de declaraţii sunt greu de înţeles', mai ales în contextul în care instituţiile internaţionale atrag în permanenţă atenţia asupra fenomenului de corupţie din România. 'Domnul Iliescu spune că miniştrii Puwak şi Beuran nu sunt cei mai corupţi, iar apoi vine şi zice că funcţiile publice nu trebuie folosite pentru a răsplăti clienţii politici.

Activitatea cadrelor MAI din ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, acţionând pentru executarea misiunilor ce decurg din Programele Prioritare de Acţiune pe anul 2003, lucrătorii Ministerului Administraţiei şi Internelor au înregistrat 191 evenimente. Astfel, poliţiştii au constatat 22 infracţiuni contra patrimoniului precum şi 35 fapte de natură judiciară. În acelaşi interval de timp, s-au înregistrat 24 accidente de circulaţie, soldate cu 1 mort şi 27 răniţi grav.

Discursul preşedintelui Iliescu la festivitatea de lansare a volumului său

'Fundaţia Friedrich Ebert este activă în România de la începutul anilor ’90 ai secolului trecut, deşi primele contacte au avut loc la începutul anilor ’70, când s-au perfectat schimburi de ziarişti. Fundaţia a organizat o serie de acţiuni comune cu Institutul Român de Studii Social-Democrat, una dintre dezbateri fiind dedicată tocmai fenomenului globalizării şi influenţei lui asupra proceselor de reformă economică din România.' (Fundaţia 'Friedrich Ebert', 24 septembrie 2003) 'Stimată doamnă Susane Kastner
Distinşi participanţi,
Doamnelor şi domnilor,

Lansarea, în premieră, a calculatorului Power Mac G5

Reprezentant Apple şi distribuitor pentru Softer Adobe&Quark, firma Iris se prezintă la această manifestare expoziţională ca importator şi distribuitor de calculatoare Apple. Pe piaţă, firma este prezentă din 1994 şi, prin competenţă şi perseverenţă, a devenit reprezentant pentru grupul internaţional MDS Holding. Directorul Cătălin Boaru: 'Suntem un colectiv restrâns, dar dispunem de o puternică reţea de distribuţie în întreaga ţară. Nu ne putem lăuda cu mulţi beneficiari, dar avem o piaţă fidelă care ne aduce profit.

Prefectul de Dâmboviţa se pregăteşte de referendum

Organizarea şi desfăşurarea referendumului naţional pentru revizuirea Constituţiei, la data de 19 octombrie 2003, a fost principala temă a conferinţei de presă susţinută, astăzi de prefectul judeţului Dâmboviţa, Victor Sanda. Acesta a prezentat pachetul de acte normative adoptate de către Guvernul României pentru organizarea referendumului, precum şi măsurile luate la nivelul judeţului, până în prezent, pentru pregătirea în bune condiţii a acestei acţiuni.

Infopol din 25 septembrie 2003 (III)

La data de 24.09.2003, în cadrul Programului 'Trafic rutier mai sigur', poliţişti din cadrul I.P.J. Iasi au executat o serie de actiuni privind legalitatea activitatii de maxi-taxi, folosirea centurilor de siguranta, stare tehnica si taxa de drum cu s.d.n, depistarea celor care conduc in stare de ebrietate şi respectărea regulilor de circulaţie de către pietoni. Ca urmare, au fost controlate 292 autovehicule,fiind reţinute 3 permise de conducere şi s-a retras 1 certificat de înmatriculare.

Fals intelectual şi uz de fals cercetate de poliţiştii Capitalei

Lucratori din Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti –Serviciul de Investigare a Fraudelor au început urmărirea penală împotriva lui Stan Irina, 28 ani, Enache Carmen Cristina, 25 ani, domiciliate in sectorul 3, Căzănescu Florentina, 35 ani, din sectorul 1, şi Mihalache Gina, 44 ani, domiciliata in sectorul 6, toate operatoare la casa de schimb valutar 'CSV Eco Exchange', pentru infracţiunea de fals intelectual şi uz de fals, precum si a lui E.S.