Taxele şi impozitele locale ar putea creşte cu 50%

Ministerul Finanţelor va transmite Guvernului propunerea de ridicare de la 20% la 50% a limitei până la care pot fi majorate impozitele şi taxele locale sau eliminarea pragului maxim actual, de 20%, cu posibilitatea ca taxele să poată fi crescute în raport cu puterea financiară a locuitorilor.

Potrivit ministrului Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, propunerea va fi înaintată Guvernului în şedinţa de Miercuri, sub forma unei ordonanţe de urgenţă.

 "Au fost două variante trimise de asociaţia primarilor, respectiv eliminarea cotei de 20|% şi să poată majora în funcţie de puterea financiară a locuitorilor, iar a doua să majorăm de la 20% la 50%. Până acum, nu s-a luat nicio decizie. Ministerul Finanţelor va merge mâine (miercuri-n.r.) în guvern cu ordonanţa de urgenţă, mai sunt şi altele de aprobat", a spus Ialomiţianu, într-o conferinţă de presă.

 În forma actuală, Codul Fiscal stabileşte că nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, judeţene şi Consiliul General al Municipiului Bucureşti, cu excepţia taxelor pe mijloacele de transport.

domeniu: 
categorie: