Taximetriştii arădeni au fost taxaţi de Metrologie

Dupa ce mai multi aradeni au reclamat faptul ca multi taximetristi cer preturi astronomice pentru cursele efectuate, o echipa de inspectori de la Metrologie a trecut astazi la o verificare a aparatelor de taxat. Mai multi aradeni au reclamat faptul ca preturile afisate pe aparatele de taxat din taximetrele care circula prin Arad afiseaza preturi mult prea mari. Cu toate ca tarifele practicate erau afisate la vedere, cei care au circulat cu taximetrele au constatat ca sumele cerute erau mult prea mari pentru distantele pentru care au solicitat cursa.

Astfel, astazi, inspectorii de la Serviciul de Metrologie din Arad, alaturi de liderul sindicatului taximetristilor, Daniel Tomuta, au trecut la verificarea aparatelor de taxat montate in taximetre. In urma verificarilor au fost depistati mai multi taximetristi care aveau aparatele de taxat desigilate si fara a avea verificarile metrologice efectuate cam de mult timp.

Au fost avertizati mai multi taximetristi, amenzile pentru acest gen de abateri pornind de la 25 de milioane lei.

Inspectorii metrologi au spus ca acest gen de controale vor continua si pe viitor, incercindu-se descurajarea acestui fenomen.

domeniu: 
categorie: