Taximetriştii severineni sunt aşteptaţi la Primărie pentru a fi autorizaţi

Taximetriştii severineni care nu îşi desfăşoară activitatea în legalitate sunt în continuare aşteptaţi la Primărie pentru a fi autorizaţi, în caz contrar riscînd amenzi care pot merge pînă la 250 de milioane de lei. Acest semnal de alarmă a fost tras de reprezentanţii Biroului Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin. Potrivit acestora, deşi Legea 38 din 28 ianuarie 2003, intrată în vigoare în luna aprilie a anului trecut a fost intens mediatizată, iar pentru aplicarea unor dispoziţii ale acesteia s-a acordat un termen de graţie până la 31 decembrie 2003, agenţii de circulaţie au constatat, cu ocazia controalelor şi acţiunilor efectuate, că nu toţi taximetriştii deţin licenţele, autorizaţiile şi certificatele de atestare profesională pentru exercitarea acestei activităţi.

‘Reamintim acestei categorii de participanţi la trafic că au obligaţia să deţină pe lîngă documentele impuse de lege oricărui conducător auto, următoarele autorizaţii: licenţă de transport public şi licenţă de execuţie pentru fiecare vehicul folosit, eliberate de Autoritatea Rutieră Română, autorizaţie pentru execuţia transportului de persoane sau bunuri în regim de taxi şi autorizaţii taxi pentru fiecare autovehicul folosit, eliberate de către Primăria municipiului Drobeta Turnu Severin.

De asemenea, inspecţia tehnică periodică să fie efectuată la 6 luni, dar trebuie să deţină şi o asigurare pentru călători şi bagajele acestora, dar şi certificat de atestare profesională pentru a desfăşura activitatea de taximetrie.

Desfăşurarea acestei activităţi fără a poseda autorizaţiile şi licenţele respective, reprezintă contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 milioane la 250 milioane lei’, a spus inspector principal Titi Zorzoliu de la Biroul Poliţiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

domeniu: