Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

admin

Numărul turiştilor care au vizitat Braşovul în acest an a scăzut cu o treime

Numărul turiştilor care au vizitat judeţul Braşov în primele cinci luni ale acestui an a scăzut cu o treime faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, a declarat Aurelian Danu, director coordonator al Direcţiei Judeţene de Statistică Braşov. Motivul este, potrivit sursei citate, criza economico-financiară care a lovit lumea la finele anului trecut.

Arad: Demersuri pentru construirea unui sanctuar destinat cailor maltrataţi

O asociaţie pentru protecţia animalelor din Arad face demersuri pentru înfiinţarea primului sanctuar din ţară pentru caii maltrataţi, în care aceştia să fie ocrotiţi până la sfârşitul vieţii lor, fără a fi daţi spre adopţie, informează corespondentul AMOS News. Preşedintele fundaţiei „Animed“ din Arad, Claudiu Iosim, a spus că sanctuarul pentru caii maltrataţi va fi „un loc sacru“, în care aceste animale vor beneficia de îngrijire, fără ca ele să fie sacrificate sau date spre adopţie. Pentru realizarea obiectivului, conducerea asociaţiei a luat legătura cu Autoritatea Hipică Naţională

Romexpo se extinde cu două noi pavilioane

Romexpo SA intenţionează să construiască două pavilioane expoziţionale a 16.000 mp fiecare, în incinta Complexului Expoziţional Romexpo, începerea lucrărilor fiind prevăzută pentru luna martie 2008.

Firnele de construcţii care doresc să participe la acest proiect sunt invitate sp achiziţioneze caietul de sarcini şi proiectul tehnic de la sediul SC ROMEXPO SA.

Poluare de proporţii pe râul Pârâul Dâmbovnic

O poluare de proporţii s-a produs, marţi seara, pe pârâul Dâmbovnic în dreptul localităţii argeşene Suseni, transmite corespondentul AMOS News. Ca urmare a unor lucrări efectuate la instalaţiile barajului care aparţine Arpechim Piteşti o mare cantitate de de produs petrolier s-a scurs în albia pârâului, după care a ajuns în apă.

La faţa locului au sosit specialişti de la Direcţia Apelor Argeş Vedea şi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă , precum şi de la o firmă din Constanţa specializată în intervenţii de acest gen.

Poluare masivă de la Reşiţa

A treia zi de Crăciun a fost una deosebită la Reşiţa. În locul mirosului de sărbătoare şi cetină de brad, atmosfera reşiţenilor a fost poluată cu fum şi funingine, transmite corespondentul AMOS News. Aerul a fost aşa de încărcat cu mini particule de fum şi cenuşă încât circulaţia a devenit aproape imposibilă pe cel mai mare pasaj al oraşului care leagă Cartierul Lunca Bârzavei de oraşul vechi.

Cartierul s-a umplut şi el de fum, iar la patinoarul artificial a fost oprită activitate pentru câteva minute fiindcă lumea intrase în panică.

Cu o lună înainte de aderarea la UE, 40% din populaţia rurală din România nu are surse de apă

'Raportul Global al Dezvoltării Umane', pe anul 2006, arată că România a urcat de pe locul 64, pe locul 60, evoluând astfel din grupul ţărilor cu dezvoltare umană medie, în grupul celor cu dezvoltare umană ridicată, în condiţiile în care 40% din populaţia rurală nu beneficiază de surse de apă sigure. Raportul Global al Dezvoltării Umane, ediţia 2006 , a fost lansat de către Soknan Han Jung, Ambasador ONU şi Reprezentant Rezident PNUD în România, cu ocazia conferinţei 'Fondul Global de Mediu - Resurse pentru mediu şi comunităţi', desfăşurată pe 23 noiembrie.

Cibiniada 2006, la Sibiu

Timp de o săptămână, în oraşul Cisnădie din judeţul Sibiu, se desfăşoară jocurile sportive ale Cibiniadei 2006, manifestare la care participă copii români şi bulgari, în cadrul SOS Satul Copiilor. Cibiniada este o competitie sportivă anuală a copiilor din SOS Satele Copiilor, care are loc, sub egida FIFA, în fiecare an, în unul din Satele SOS din Bucureşti, Cisnădie, Triavna sau Dren (Bulgaria).

Seminar privind utilizarea fondurilor europene, la Sovata

Staţiunea mureşeană Sovata găzduieşte, în aceste zile, seminarul intitulat 'Transparenţă şi integritate în gestionarea fondurilor Uniunii Europene în România'. Manifestarea este organizată de Ministerul Integrării Europene şi Ministerul Justiţiei, ca urmare a unui sondaj IRSOP care arăta faptul că 60% dintre români consideră incorectă împărţirea fondurilor europene şi suspectează de fraudă persoanele care se ocupă cu distribuirea acestora.

Incendiul de la Călimani a fost stins, ieri seară

Incendiul declansat la limita dintre judetele Harghita si Suceava, care a devastat in urma cu doua nopti zece hectare de padure de pin si ienupar, a fost stins vineri dupa-amiaza. Peste 50 de pompieri, silvicultori si cetateni din cele doua judete au intervenit pentru stingerea flacarilor, iar apoi a focarelor mocnite, cu tarnacoape, lopeti si maturi, din cauza ca accesul autospecialelor nu a fost posibil in acea zona izolata.

Salubrizarea spaţiilor verzi şi asfaltarea străzilor continuă în sectorul 6

In cadrul Programului de Reabilitare a Strazilor din Sectorul 6, Administratia Domeniului Public continua lucrarile de asfaltare cu mixtura calda tip BA 8 pe strazile Orsova si Pravat; pana ieri, pe aceste strazi au fost turnate 18 tone de mixtura asfaltica. De asemenea, continua asfaltarea pe strazile Aleea Pravat, Aleea Bucsenesti, Aleea Valea Florilor, Aleea Poiana Vadului, Fabricii si Strada Pravat, precum si pe aleile pietonale adiacente. Pe aceste strazi si alei, situate in Microzona 1, vor fi efectuate reparatii locale cu utilajul SAVALCO.

Americanii sunt dezolaţi că au omorât şapte femei şi copii

Forţele americane se declară profund dezolate de incidentul de ieri de la Najaf, soldat cu moartea a 7 persoane, femei şi copii, transmit agenţiile internaţionale de presă. Soldaţii diviziei 3 de infanterie americană au deschis focul asupra unui autovehicul care nu s-a oprit la un post de control, în apropierea localităţii. Militarii au procedat la un tir de somaţie, apoi au tras în motor în momentul în care vehiculul se apropia. În ultimă instanţă, au ţintit cabina.

Activităţi la zi pe agenda prefecturii Galaţi

La Conferinţa de presă din data de 31 martie a.c. Prefectul judeţului, Traian Mândru, a prezentat stadiul realizării principalilor indicatori economico-sociali în primele două luni ale anului 2003, la nivelul judeţului Galaţi. Astfel, producţia industrială realizată în luna februarie 2003 a înregistrat o creştere cu 0,5% faţă de luna februarie a anului precedent. Valoarea livrărilor de produse şi semifabricate a fost, în perioada 1.01- 29.02.2003, de 6507,3 miliarde lei şi a reprezentat 24,0% în totalul resurselor la producători.

Raportul de ţară pentru România privind respectarea drepturilor omului (en)

Romania is a constitutional democracy with a multiparty, bicameral parliamentary system. Prime Minister Adrian Nastase is the Head of Government and President Ion Iliescu is the Head of State: Nastase's Social Democratic Party (PSD) and Iliescu won elections in November and December 2000 that were judged to be generally free and fair. Under the law the judiciary is to be independent of other government branches; however, in practice the executive branch exercises influence over the judiciary.

Prefectul judeţului Neamţ acordă audienţe în teritoriu

Astăzi, de la ora 10,00, Prefectul judeţului Neamţ, Vasile Pruteanu va acorda audienţe cetăţenilor din comuna Vânători Neamţ, la sediul Primăriei din localitate. Aceasta este a treia audienţă acordată în mediul rural în acest an. Încă de la finele anului trecut, Prefectul şi-a propus ca în fiecare lună a anului 2003, să se deplaseze în una dintre localităţile din mediul rural, în care să acorde audienţe cetăţenilor – însoţit fiind

Colin Powell despre respectarea drepturilor omului (en)

'Well, good afternoon, ladies and gentlemen. I am pleased to present the Department's Country Practices Reports for 2002 on Human Rights Practices throughout the world'. 'These congressionally mandated reports reflect the steadfast commitment of the United States to advance internationally agreed human rights principles worldwide. Our country was founded on the precept that freedom is the birthright of every human being, and America is proud to serve as a force for freedom across the globe.

Mona Muscă scrie Ministerului Sănătăţii şi Familiei

Partidul Naţional Liberal trage un semnal de alarmă asupra politicilor distructive practicate de Ministerul Sănătăţii şi Familiei, care prin decizia de a desfiinţa mai multe spitale din Judeţul Caraş-Severin, din localităţile Oraviţa, Bozovici, Oţelul Roşu, afectează grav locuitorii acestei zone. 'Oficialii din sectorul sănătăţii par să nu ţină cont de multiple aspecte ce caracterizează judeţul:

1. Caraş-Severin este unul dintre cele mai mari judeţe ale ţării, al treilea ca mărime din ţară;

Strategia electorală a PUR

Printre temele conferintei de presa organizate, marti, 1 aprilie 2003, la Centrul de presa al Camerei Deputatilor, s-a numarat si 'Strategia electorala a Partidului Umanist Roman pentru anul 2004'. Codrut Secares, secretar general executiv al PUR, participant la conferinta de presa, a reiterat ideile desprinse la sedinta largita a Biroului Permanent al PUR, desfasurata recent la Brasov, si anume ca la alegerile locale din anul 2004, PUR va participa cu liste proprii, avand ca obiectiv obtinerea a cel putin 10 la suta din voturile electoratului.

Pescuitul interzis, între 21 aprilie şi 19 iunie

Ministerul Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor doreste sa aduca la cunostinta opiniei publice urmatoarele: In temeiul art.40 din Legea nr.192/2001 privind fondul piscicol, pescuitul si acvacultura, cu modificarile si completarile ulterioare, a fost emis Ordinul comun al ministrului Agriculturii, Alimentatiei si Padurilor nr.246/2003 si al ministrului Apei si Protectiei Mediului nr.25/2003 privind prohibitia pescuitului.

Conform prevederilor acestui ordin, se instituie prohibitia generala in perioada 21 aprilie – 19 iunie inclusiv, pentru anul 2003.

Şedinţa Comisiei Judeţene Consultative din Tulcea a aprobat Planul antisărăcie

Astăzi 31.03.2003, s-a desfăşurat şedinţa Comisiei Judeţene Consultative, cu următoarea ordine de zi: 1. Aprobarea Planului Judeţean Antisărăcie şi Promovare a Incluziunii Sociale;
2. Cooperarea dinte administraţia publică locală şi organizaţiile neguvernamentale, în beneficiul grupurilor defavorizate;

Ovidiu Muşetescu s-a întâlnit cu preşedintele MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES

Ministrul privatizării, Ovidiu Muşetescu, împreună cu delegaţia care îl însoţeşte, s-a întâlnit în cursul zilei de luni, 31 martie a.c., cu preşedintele companiei MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES, Nobuyuki Masuda. În cadrul întâlnirii, ministrul privatizării, Ovidiu Muşetescu, a exprimat intenţiile României de a extinde şi a găsi noi căi de colaborare cu firma japoneză, angajată în prezent în construirea, împreună cu TOMEN CORPORATION, a terminalului de containere pentru Portul Constanţa, proiect finanţat de Guvernul Japoniei şi care se ridică la peste 30 de milioane USD.

Din cauza războiului, Wall Street cade

Căderi spectaculoase la bursele americane de pe Wall Street. Acesta este rezultatul temerilor exprimate de investitori, care sunt îngrijoraţi că războiul din Irak ar putea să dureze mai mult decât s-a prevăzut. Astfel, bursa americană a înregistrat o cădere de 1,93 procente, iar bursa electronică Nasdaq, o scădere de 2,09 procente. Această tendinţă a fost accentuată de veştile proaste cu privire la situaţia economică.

O rachetă irakiană a fost interceptată în Kuweit

Încă o rachetă lansată asupra Kuweitului a fost anihilată astăzi de sistemele anti-balistice. Momentul interceptării a fost precedat de alarma aeriană în Kuweit. Racheta a căzut undeva în sudul Kuweitului, potrivit unor surse militare. Irakul a lansat împotriva Kuweitului cel puţin-17 rachete, de la începutul operaţiunilor americano-britanice, pe 20 martie. Majoritatea au fost interceptate de bateriile anti-rachetă Patriot.

Primarii se ţin de promisiuni şi au început asfaltarea străzilor

Iata care este situatia la zi a campaniei de primavara pornita de autoritatile locale bucurestene, pentru refacerea străzilor: In Sectorul 1 se executa lucrari de reparatii pe strazile Arh. Mincu, Aristide Demetriade, Avionului, Am. Balescu, David Emanuel, D. Giurascu, G-ral. Berthelot, Ion Bogdan, Neagoe Voda, Ostasilor. In privinta campaniei de infrumusetare a orasului, Primaria Sectorului 1 va avea miercuri o ampla actiune de plantare de copaci in Parcul Kiseleff.

Rompetrol Well Services va investi, în acest an, 2,1 mil dolari

Compania Rompetrol Well Services (RWS), membra a grupului Rompetrol, va investi, in acest an, 2,1 milioane de dolari pentru achizitionarea de echipamente si modernizarea bazelor operationale din tara si strainatate, potrivit unui comunicat al grupului. Conform comunicatului, bugetul companiei pentru anul in curs prevede si o crestere a veniturilor din activitatile de baza (prestarea de servicii si vanzari de marfuri), fata de cele din 2002.

Românii pot exporta în UE, fără taxe vamale, hrean şi măceşe

De astazi intra in vigoare Protocolul de completare si modificare a Acordului european de instituire a asocierii dintre Romania si Comunitatile Europene prin care sunt stabilite noile concesii reciproce in comertul cu produse agricole. In noile conditii, Romania va putea exporta in UE, fara taxe vamale, carne de vaca si de pasare, ceapa, ardei, hrean, struguri de masa, zmeura si coacaze, macese, poame, grau porumb, faina, malt, seminte, ulei de floarea soarelui, ficat de gasca si ciuperci. Sunt taxe foarte mici, de 6-10%, la exporturile de juninci si bovine vii.

Începând de astăzi, curentul electric este mai ieftin

Conform acordului asumat de Guvern cu Fondul Monetar International, incepand de azi, 1 aprilie, tarifele la energie electrica ar trebui sa scada in functie de cursul leu - dolar. 'Comitetul de reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat scaderea tarifelor la consumatorii casnici si reducerea preturilor de livrare a energiei electrice pe piata reglementata, precum si a tuturor tarifelor reglemenatate pentru serviciile de transport si distributie cu 1,47%', se arata intr-un comunicat de presa al ANRE.

Importăm mai mult decât exportăm

Exporturile realizate de România în luna februarie 2003 au fost de circa 1.328,1 milioane dolari SUA, mai mari cu 38,7% (+370,6 milioane dolari SUA) comparativ cu luna februarie 2002, cu 14,9% fatã de media anului 2002 si cu 4,8% fatã de luna precedentã, informeazã Institutul National de Statisticã (INS). Pe grupe de tãri, comparativ cu perioada 1.01-28.02.2002 au crescut exporturile cãtre tãrile dezvoltate (+35,9%), iar în cadrul acestora cu tãrile UE (+33,5%). Exporturile în tãrile în curs de dezvoltare au crescut cu 64,7%, iar cele cãtre tãrile în tranzitie majorarea a fost de 28,1%.