Error message

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; nodequeue_queue has a deprecated constructor in include_once() (line 1105 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3139 of /home/amosnew/public_html/arhiva/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_many_to_one_helper has a deprecated constructor in require_once() (line 113 of /home/amosnew/public_html/arhiva/profiles/openpublish/modules/contrib/ctools/ctools.module).

Televiziunea publică la mâna Plenului legislativ

Conducerea SRTV este asigurata de un Consiliu de Administratie in frunte cu presedintele-director general care are un mandat de patru ani învestit in iulie 2002. El poate fi demis doar dacă raportul de activitate este respins de Parlament. De altfel, întregul Consiliu de Administraţie este supus hotărârii plenului. În septembrie, comisiile de cultura din Camera Deputaţilor şi Senat au respins raportul de activitate pe 2003 prezentat de presedintele-director general al SRTV, dar decizia finala apartine plenului celor doua Camere.

Dupa finalizarea campaniei electorale din acest an, presedintele CNA, Ralu Filip, a propus elaborarea unei noi legi de functionare a SRTV, adusa la zi, conform normelor europene.

Intr-un comentariu la aceasta propunere, presedintele SRTV, Valentin Nicolau, sublinia ca prioritatea este inlaturarea presiunilor politice asupra televiziunii publice, presiuni care, in opinia lui Nicolau, au influentat si votul negativ dat de comisiile de specialitate. Pe de altă parte Nicolau susţine că votul Parlamentului nu ar trebui să întrerupă activitatea consiliului de administraţie al societăţii.

domeniu: 
categorie: