Terasele din centrul Sucevei au depăşit de două ori suprafaţa închiriată

Patru din cele şapte firme care au închiriat teren pe esplanada din centrul municipiului Suceava pentru a amenaja terase nu respectă datele din certificatul de urbanism depăşind cu mult suprafaţa pe care au închiriat-o de la Primărie. În urma unui control efectuat de angajaţii administraţiei locale s-a constatat că depăşirile de suprafaţă sunt în câteva cazuri chiar duble faţă de suprafaţa închiriată. Viceprimarul Sucevei, Angela Zarojanu a dat publicităţii o situaţie rezultată în urma acestui control, din care rezultă că firma Razvy 2000 SRL are o terasă amenajată pe 180 metri pătraţi, iar în documentaţie are doar 100 de metri.

GIVAS Comimpex SRL are un contract pentru 70 de metri pătraţi, iar pe teren s-a descoperit 89 de metri. SC BAR XXL SRL are aprobare pentru 49 de metri pătraţi, funcţionează dar nu a încheiat încă un contract cu Primăria. Camirad Prod Serv are un contract pentru 128 de metri pătraţi iar în realitate cei de la Primărie au descoperit că ocupă 471 de metri pătraţi, cu 343 de mp mai mult decât închiriase.

SC Romireland SRL are aprobare pentru 80 de mp şi ocupă 136 de metri dar nu funcţiona la data controlului, iar SC ELPIDA Exim are aprobare şi contract pentru 64 de metri iar în realitate ocupă 149 de metri. Zarojanu a spus că administraţia locală este decisă să introducă legalitatea în acest domeniu şi nu a exclus chiar desfiinţarea acestor terase.

categorie: